וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות ירוקות מטוגנות

דרום ארצות הברית על שולחן ישראלי

מתכון מאת: mouse.co.il

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • 4 עגבניות ירוקות גדולות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם פירורים יפניים מסוג פאנקו)
  • 2 כפיות מלח בישול
  • פלפל גרוס ממטחנה
  • שמן צמחי או שומן מומס מן החי (אווז, עוף או חזיר)

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את העגבניות לפרוסות של 10-6 מילימטר, ללא הצדדים המעוגלים.
  • 2. בצלחת ראשונה שמים את הקמח. בשנייה טורפים מעט את הביצים. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. בשלישית שמים את פירורי הלחם.
  • 3. טובלים את פרוסות העגבניה בשלושת הצלחות לפי הסדר, ומטגנים במחבת עם שמן או שומן צלול בעומק סנטימטר וחצי על להבה בינונית. מטגנים כל צד למשך 3 דקות בערך (עד השחמה יפה) והופכים לצד השני. רצוי לטגן את פרוסות העגבניה כך שלא יגעו זו בזו. את המטוגנות אפשר להניח על נייר סופג בתנור חמים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully