עגבניות ירוקות מטוגנות
דרום ארצות הברית על שולחן ישראלי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 עגבניות ירוקות גדולות
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 1 כוס קמח
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם פירורים יפניים מסוג פאנקו)
- 2 כפיות מלח בישול
- פלפל גרוס ממטחנה
- שמן צמחי או שומן מומס מן החי (אווז, עוף או חזיר)
אופן ההכנה
- 1. חותכים את העגבניות לפרוסות של 10-6 מילימטר, ללא הצדדים המעוגלים.
- 2. בצלחת ראשונה שמים את הקמח. בשנייה טורפים מעט את הביצים. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. בשלישית שמים את פירורי הלחם.
- 3. טובלים את פרוסות העגבניה בשלושת הצלחות לפי הסדר, ומטגנים במחבת עם שמן או שומן צלול בעומק סנטימטר וחצי על להבה בינונית. מטגנים כל צד למשך 3 דקות בערך (עד השחמה יפה) והופכים לצד השני. רצוי לטגן את פרוסות העגבניה כך שלא יגעו זו בזו. את המטוגנות אפשר להניח על נייר סופג בתנור חמים.