גואקמולה
גואקמולה של אבי קונפורטי, שף מסעדת "צפרה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 4 אבוקדו בשלים
- 3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
- 1 עגבניה מוצקה
- 2 פלפל הלופינו או פלפלים ירוקים חריפים
- 3 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון או ליים גדול
- 5 כפות שמן צ'ילי אדום
- כוסברה טריה קצוצה גס
אופן ההכנה
- 1. קולפים וחותכים את האבוקדו לקוביות בינוניות.
- 2. פורסים את העגבניה לחצי (לרוחבה), סוחטים מעט מגרעינים וחותכים לקוביות
- 3. קולים את הפלפלים, עוטפים בניילון נצמד עד לצינון, מקלפים, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק.
- 4. בקערה מערבבים את כל המרכיבים, מוסיפים מלח לפי הטעם.