מרק שורשים ומש עם קרוטונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 6 כפות שמן זית
- 2 כרישות צעירות ודקות, חתוכות לטבעות בעובי כחצי ס"מ
- 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
- 1 לפת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל כס"מ
- 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
- 1 ליטר מים
- 1/2 כוס מש יבש, מושרה לילה במים
- זר עשבי תיבול, קשור בחוט מטבח (עלה דפנה, פטרוזיליה, שמיר, עלי סלרי, כוסברה או כל עשב תיבול שאוהבים)
- מלח ופלפל
- עלים מצרור קטן של נענע
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף חרדל דיז'ון
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומטגנים קלות את כל הירקות במשך כ-5 דקות.
- 2. מוסיפים את המים, המש המושרה (ללא מי ההשריה) וזר עשבי התיבול. מתבלים במלח ובפלפל.
- 3. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד, עד שהירקות רכים (20-30 דקות). טועמים ומתקנים תיבול.
- 4. בזמן שהמרק מתבשל, כותשים במכתש ועלי (או קוצצים במעבד מזון קטן) את עלי הנענע.מוסיפים את 3 כפות שמן הזית שנותרו, את החומץ ואת החרדל, ומערבבים לתערובת אחידה.
- 5. מחלקים את המרק לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף מתערובת הנענע וכמה קרוטונים.