וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק שורשים ומש עם קרוטונים

מתכון מאת: דורעם גונט, .

שורש סלרי. ShutterStock
שורש סלרי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כרישות צעירות ודקות, חתוכות לטבעות בעובי כחצי ס"מ
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
  • 1 לפת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל כס"מ
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כס"מ
  • 1 ליטר מים
  • 1/2 כוס מש יבש, מושרה לילה במים
  • זר עשבי תיבול, קשור בחוט מטבח (עלה דפנה, פטרוזיליה, שמיר, עלי סלרי, כוסברה או כל עשב תיבול שאוהבים)
  • מלח ופלפל
  • עלים מצרור קטן של נענע
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כף חרדל דיז'ון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומטגנים קלות את כל הירקות במשך כ-5 דקות.
  • 2. מוסיפים את המים, המש המושרה (ללא מי ההשריה) וזר עשבי התיבול. מתבלים במלח ובפלפל.
  • 3. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד, עד שהירקות רכים (20-30 דקות). טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4. בזמן שהמרק מתבשל, כותשים במכתש ועלי (או קוצצים במעבד מזון קטן) את עלי הנענע.מוסיפים את 3 כפות שמן הזית שנותרו, את החומץ ואת החרדל, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 5. מחלקים את המרק לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף מתערובת הנענע וכמה קרוטונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully