פאי פרג חגיגי
פרג בפורים זה מאסט, אבל לא רק באוזני המן. מתכון לפאי פרג חגיגי לצד הקפה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 240 גרם חמאה
- 4 כפות אבקת סוכר
- 4 כפות מים
- קורט מלח
- מעט טיפות מיץ לימון
- 3 כוסות קמח
- למלית:
- 300 גרם סוכר
- 360 מל' חלב
- 300 גרם פרג
- 2 חלמונים
- קליפת לימון מגוררת
- 75 גרם צימוקים
- 5 כפות פירורי ביסקוויט
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את החומרים במעבד מזון, עד שמתקבל כדור בצק. מצננים כמה שעות במקרר.
- 2. מרדדים את הבצק בתבנית, מכניסים למקפיא ל-10 דקות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בטמפרטורה של 175 מעלות למשך כ-15 דקות .
- 3. מכינים את מלית הפרג: מעבירים את חומרי המלית לסיר ומבשלים עד לרתיחה. מקררים.
- 4. משטחים את מלית הפרג על הבצק ומסדרים מעל רצועות בצק שתי וערב. מורחים ביצה ואופים בחום של 180 מעלות כ-35 דקות.