- 1. מכינים את הציר: בסיר גדול "שורפים" את עצמות הבקר לצבע חום בהיר.
-
- 2. מוסיפים ירקות שורש, עגבניות, ומים שמכסים את הכל + 5 ס"מ/ מבשלים 5 שעות, מנקים קצף מידי פעם.
-
- 3. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.
-
- 4. מכינים את הצ'יפס: חותכים לקוביות קטנות את תפוח האדמה, מטגנים בשכבה אחת במחבת גדולה. מפזרים מלח גס.
-
- 5. הופכים כשתפוח האדמה מקבל צבע שחום יפה. לא מערבבים!!מנסים כמה שפחות לשחק עם הצ'יפס.
-
- 6. מכינים את האנטרקוט: במחבת ברזל לוהטת שמים את האנטריקוט. מבשלים לקצת פחות ממידת הבישול הרצויה.
-
- 7. מוציאים את האנטריקוט ומניחים בצד למנוחה.
-
- 8. למחבת החמה שופכים את היין ובעזרת כף עץ מנקים את שאריות האנטריקוט. מרתיחים ומצמצמים את היין לחצי.
-
- 9. מוסיפים את ציר הבקר והשאלוט ומצמצמים לחצי. מוציאים את הנוזל.
-
- 10. מסיימים את בישול הסטייק ושופכים את הרוטב מעל.