וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אנטריקוט בצירבקר עם צ'יפס ביתי

מתכון של בנואה וינוז, שף קונדיטור ב"דיקסי" לאנטריקוט וצ'יפס ביתי

מתכון מאת: דנה מלמד, בנואה וינוז ועינת גרוס, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס. יורם כהן, מערכת וואלה!
דנה מלמד מארחת את בנואה וינוז ועינת גרוס/יורם כהן

מצרכים למתכון

  • 300 גרם אנטריקוט
  • 5 בצלי שאלוט (שנאפו בתנור כ-40 דקות ב-150 מעלות)
  • כוס ציר בקר
  • חצי כוס יין אדום
  • לציר בקר:
  • 1 כף שמן זית או תירס
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 2 גזרים חתוכים
  • 6 בצלים ירוקים חתוכים
  • 8 שיני שום קלופות
  • 10 גבעולי סלרי חתוכים
  • 2 עלי דפנה
  • ½2 ליטר מים קרים
  • 2 כפיות מלח
  • 3 עגבניות
  • 4 עצמות בקר
  • לצ'יפס:
  • תפוחי אדמה (אחד גדול לכל סועד)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הציר: בסיר גדול "שורפים" את עצמות הבקר לצבע חום בהיר.
  • 2. מוסיפים ירקות שורש, עגבניות, ומים שמכסים את הכל + 5 ס"מ/ מבשלים 5 שעות, מנקים קצף מידי פעם.
  • 3. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.
  • 4. מכינים את הצ'יפס: חותכים לקוביות קטנות את תפוח האדמה, מטגנים בשכבה אחת במחבת גדולה. מפזרים מלח גס.
  • 5. הופכים כשתפוח האדמה מקבל צבע שחום יפה. לא מערבבים!!מנסים כמה שפחות לשחק עם הצ'יפס.
  • 6. מכינים את האנטרקוט: במחבת ברזל לוהטת שמים את האנטריקוט. מבשלים לקצת פחות ממידת הבישול הרצויה.
  • 7. מוציאים את האנטריקוט ומניחים בצד למנוחה.
  • 8. למחבת החמה שופכים את היין ובעזרת כף עץ מנקים את שאריות האנטריקוט. מרתיחים ומצמצמים את היין לחצי.
  • 9. מוסיפים את ציר הבקר והשאלוט ומצמצמים לחצי. מוציאים את הנוזל.
  • 10. מסיימים את בישול הסטייק ושופכים את הרוטב מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully