וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט טאטן תפוחים

המתכון הצרפתי שנפל על הראש: בצק בתחתית העוגה ואילו תפוחי העץ בחלק העליון

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט טאטן תפוחים של קונדיטוריית "בן עמי".
טארט טאטן תפוחים של קונדיטוריית "בן עמי"

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 180 גרם (⅓1 כוסות) קמח
  • 120 גרם חמאה קרה
  • 2 כפות מים קרים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • מספר טיפות מיץ לימון
  • למילוי:
  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם (¾ כוס) סוכר
  • ½1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: לשים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 4 – 3 שעות.
  • 3. מוציאים את הבצק על משטח מקומח. מרדדים לעיגול בקוטר 26 ס"מ.
  • 4. למילוי: במחבת בקוטר 26 ס"מ בלי ידית (או מחבת ברזל) ממיסים חמאה וסוכר, ומערבבים עד שמתקבל קרמל בצבע חום זהוב.
  • 5. מורידם מהאש ומסדרים את רבעי התפוחים על התחתית. מסדרים שכבה שניה של תפוחים ומחזירים לאש נמוכה לחמש דקות.
  • 6. מכסים בעיגול בצק בקוטר המחבת.
  • 7. אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהבצק זהוב.
  • 8. מקררים, הופכים על מגש הגשה. מגישים חם עם כדור גלידת וניל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully