- 1. מרוקנים את ליבת התפוחים עם הגרעינים, בלי לחדור את תחתית הפרי. הכי קל לעשות זאת בעזרת כף פריזיאן (הכלי שמשמש לחיתוך כדורים ממלון, למשל).
-
- 2. מערבבים בקערית את קוביות החמאה עם הסוכר, הקינמון, קליפת הלימון, האגוזים והצימוקים, וממלאים את התפוחים בתערובת.
-
- 3. מניחים את התפוחים בתבנית אלומיניום חד-פעמית מוארכת (של אינגליש קייק), סוחטים מעליהם מיץ מחצי לימון ומוסיפים 2-3 כפות מים.
-
- 4. מכסים בתבנית שנייה בגודל זהה. עוטפים את התבניות בכמה שכבות של רדיד אלומיניום, ושומרים בקירור עד למדורה.
-
- 5. כשהאש במדורה שוככת מזיזים הצדה בעזרת את חפירה או אלתור אחר מעט גחלים, ומניחים עליהם את החבילה. מניחים גחלים גם לצד החבילה ומעליה (לא להגזים, התפוחים יישרפו בחום עז מדי. בתנור רגיל אופים ללא כיסוי בחום של כ-180 מעלות).
-
- 6. כעבור 20-30 דקות מסלקים את הגחלים ומזיזים מהם את החבילה, למקום שבו תוכל להצטנן עד שאפשר יהיה לטפל בה בידיים. פותחים בזהירות ואוכלים חם.