- 1. מכינים את האורז: ממלאים סיר גדול במים ומרתיחים עם כף מלח. מוסיפים את האורז השטוף למים הרותחים (ממש כאילו היה פסטה) ומבשלים אותו כשבע-שמונה דקות עד שהוא מבושל למחצה.
-
- 2. שופכים את המים עם האורז למסננת גדולה ושוטפים במי ברז. מוסיפים לאורז 2 כפיות מלח ומערבבים.
-
- 3. מחממים את השמן בסיר טפלון רחב ומוסיפים את הכמון, הכוסברה והזעפרן.
-
- 4. מסדרים את חצאי תפוחי האדמה בצורת פרח בתחתית הסיר, עם הצד החתוך כלפי מטה. מטגנים כמה דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב עמוק ויפה (פשוט תוקעים מזלג באחד מהם, אחרי כמה דקות של טיגון, ומציצים בחלקו התחתון לראות את הצבע).
-
- 5. מכניסים את האורז המסונן והמבושל למחצה לסיר ומהדקים מעט את האורז לתחתית הסיר, שיכנס יפה אל הרווחים שבין תפוחי האדמה. ממשיכים לטגן על להבה גבוה עוד שלוש-ארבע דקות.
-
- 6. מוסיפים לסיר רבע כוס מים ומכסים אותו היטב. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עוד חמש דקות.
-
- 7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 45 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד סגור עוד 10 דקות.
-
- 8. מסירים את המכסה, מניחים על פתח הסיר צלחת הגשה גדולה ובזהירות הופכים את הסיר על הצלחת.
-
- 9. מרימים בעדינות את הסיר, מתעלפים קודם מהמראה ואחר כך גם מהטעם.