עוגת דבש קלאסית של דלאל
יש לא מעט אנשים שמחכים זמן רב בתור של מסעדת "דלאל" רק כדי לרכוש לעצמם עוגת דבש נימוחה ומתקתקה. ענר צלאל, השף-קונדיטור של מסעדת "דלאל" מראה איך מכינים אותה נכון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
מצרכים
- ¾2 כוסותקמח לבן
- 1כוסדבש
- 1כוסתה מ 3 שקיקי תה
- 1כוססוכר
- 4ביצים מופרדות
- 1שקיתסוכר וניל
- 1כפיתסודה לשתייה
- 1כפיתקפה נמס
- 1כפיתקקאו
- 2כפיותקינמון
- ½כוסשמן
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת דבש קלאסית של דלאל?
- 1מערבבים יחדיו דבש, כוס תה, סוכר ושמן
- 2מנפים לקערה נפרדת את כל החומרים היבשים למעט סוכר וניל
- 3מוסיפים לאט את החלמונים למסה הרטובה
- 4מוסיפים את החומרים היבשים תוך כדי ערבוב איטי
- 5מקציפים את החלבונים עם סוכר הווניל עד לקבלת קצף יציב ומקפלים פנימה
מקציפים חלבונים וסוכר עד קבלת קצף קשה/נמרוד סונדרס - 6אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות ומצננים