- 1. מכינים את המלית: על מחבת לוהטת, יבשה וללא שומן מקפיצים את הפטריות כ-3 דקות. מוציאים למסננת שאותה מניחים על סיר קטן. מניחים באותה המחבת את החמאה ואת הבצל, ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הבצל למסננת עם הפטריות.
-
- 2. מביאים לרתיחה את הנוזלים שהצטברו בסיר מסינון הפטריות והבצל, מנמיכים את האש ומצמצמים לרוטב סמיך. מערבבים את הרוטב עם הפטריות והבצל, מתבלים ומצננים.
-
- 3. מכינים את הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח, שמנת חמוצה, ו-50 גרם מהחמאה השקולה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות, לאיחוד החומרים.
-
- 4. מגבירים את פעולת הלישה למהירות בינונית, ולשים עוד 4 דקות, לקבלת בצק גמיש ומעט קשה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הנותרות, עד שהן נבלעות בבצק, ממשיכים עוד שתי דקות. רצוי שישארו גושים קטנים של חמאה. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, ויוצרים ממנו כדור.
-
- 5. מתפיחים: מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק (בעזרת סכין) ל-25 חלקים שווים.
-
- 6. מגלגלים כל חלק לסופגניה אליפטית עם קצוות מחודדים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את הסופגניות בביצה טרופה, בעזרת האצבעות פותחים חריץ באמצע ממשיכים להרחיב את החריץ ומורחים ביצה טרופה לאורכו, ומכניסים מעט מתערובת הפטריות והבצל לתוך החריץ. מתפיחים 35 דקות.
-
- 7. כ-15 דקות פני סיום ההתפחה, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
- 8. אופים: מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים כ-20 דקות לגוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.