- 1. בקערה נקייה מתחילים בהקצפת החלבונים עם קורט מלח.
-
- 2. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה שליש כוס סוכר ומגבירים את מהירות ההקצפה.
-
- 3. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב אך לא קשה.
-
- 4. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם שליש כוס הסוכר הנותר ו-50 גרם חמאה רכה, לתערובת בהירה.
-
- 5. מוסיפים אל החלמונים והחמאה את קליפת הלימון והשקדים הטחונים, ומערבבים להאחדה.
-
- 6. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את החלמונים אל קצף החלבונים. מוסיפים אל התערובת את הקמח, ומקפלים אותו פנימה עד שהוא נטמע לגמרי, תוך הקפדה שלא לשבור את הקצף.
-
- 7. מרפדים תבנית תנור בגודל 30x35 ס"מ בנייר אפייה משומן בחמאה ומקומח קלות. יוצקים את הבלילה על הנייר ומורחים אותה בשכבה אחידה על כל התבנית.
-
- 8. אופים בחום של 180 מעלות, רק עד שקיסם שננעץ בה יוצא כמעט יבש (כ-8-12 דקות).
-
- 9. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
- 10. מכינים את הקרם: בקערה, רצוי מנירוסטה, המונחת מעל סיר מים רותחים קלות, ממיסים את השוקולד (שוקולד לבן אינו נמס בקלות, ולכן לא מומלץ לנסות בסיר או במיקרוגל).
-
- 11. בעזרת מערבל חשמלי מקציפים את החמאה הרכה עם ממרח הערמונים, לתערובת תפוחה ואחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וממשיכים להקציף עוד דקה.
-
- 12. מרכיבים את העוגה: מקלפים מהעוגה בעדינות את נייר האפייה. בסכין משוננת חותכים את העוגה לרוחבה (מתקבלים שני מלבנים, בגודל כ-30x17 ס"מ כל אחד).
-
- 13. מורחים מחצית מהקרם על אחד המלבנים, ומניחים מעליו את המלבן השני, כך שתחתיתו החלקה פונה כלפי מעלה. מורחים את יתרת הקרם על העוגה, ומפזרים מעליה פרוסות שקדים קלויות.
-
- 14. להגשה נאה, חותכים בעזרת סכין משוננת את שולי העוגה מסביב, כס"מ מכל צד. העודפים האלה הם פרס נאה למי שהכין את העוגה, או לילדים שמסתובבים סביבו בחוסר סבלנות. שומרים בקירור עד להגשה.