וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורט עם קרם ערמונים ושוקולד לבן

מתכון מאת: דורעם גונט, .

ריזוטו ערמונים של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
ריזוטו ערמונים של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • לעוגה מלבנית בגודל כ-28x15 ס"מ:
  • לטורט:
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • קורט מלח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) שקדים טחונים לאבקה
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • 2/3 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • לקרם:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 400 גרם (צנצנת אחת) ממרח ערמונים ממותק (בדרך כלל מיובא מצרפת, להשיג במעדניות)
  • לקישוט:
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות

אופן ההכנה

  • 1. בקערה נקייה מתחילים בהקצפת החלבונים עם קורט מלח.
  • 2. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה שליש כוס סוכר ומגבירים את מהירות ההקצפה.
  • 3. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב אך לא קשה.
  • 4. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם שליש כוס הסוכר הנותר ו-50 גרם חמאה רכה, לתערובת בהירה.
  • 5. מוסיפים אל החלמונים והחמאה את קליפת הלימון והשקדים הטחונים, ומערבבים להאחדה.
  • 6. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את החלמונים אל קצף החלבונים. מוסיפים אל התערובת את הקמח, ומקפלים אותו פנימה עד שהוא נטמע לגמרי, תוך הקפדה שלא לשבור את הקצף.
  • 7. מרפדים תבנית תנור בגודל 30x35 ס"מ בנייר אפייה משומן בחמאה ומקומח קלות. יוצקים את הבלילה על הנייר ומורחים אותה בשכבה אחידה על כל התבנית.
  • 8. אופים בחום של 180 מעלות, רק עד שקיסם שננעץ בה יוצא כמעט יבש (כ-8-12 דקות).
  • 9. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 10. מכינים את הקרם: בקערה, רצוי מנירוסטה, המונחת מעל סיר מים רותחים קלות, ממיסים את השוקולד (שוקולד לבן אינו נמס בקלות, ולכן לא מומלץ לנסות בסיר או במיקרוגל).
  • 11. בעזרת מערבל חשמלי מקציפים את החמאה הרכה עם ממרח הערמונים, לתערובת תפוחה ואחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וממשיכים להקציף עוד דקה.
  • 12. מרכיבים את העוגה: מקלפים מהעוגה בעדינות את נייר האפייה. בסכין משוננת חותכים את העוגה לרוחבה (מתקבלים שני מלבנים, בגודל כ-30x17 ס"מ כל אחד).
  • 13. מורחים מחצית מהקרם על אחד המלבנים, ומניחים מעליו את המלבן השני, כך שתחתיתו החלקה פונה כלפי מעלה. מורחים את יתרת הקרם על העוגה, ומפזרים מעליה פרוסות שקדים קלויות.
  • 14. להגשה נאה, חותכים בעזרת סכין משוננת את שולי העוגה מסביב, כס"מ מכל צד. העודפים האלה הם פרס נאה למי שהכין את העוגה, או לילדים שמסתובבים סביבו בחוסר סבלנות. שומרים בקירור עד להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully