מתכונים חמים

זיתים שחורים כבושים במלח בלבד

כדי לכבוש זיתים, לא צריך יותר משני חומרים: זיתים ומלח. דנה מלמד יוצאת אל השוק, קונה שני קילוגרמים של זיתים ותולה אותם בתוך חיתול בד במשך כשבוע. התוצאה מענגת

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

זיתים שחורים כבושים במלח בלבד (צילום: שי נייבורג)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 2 קילוגרמיםזיתים שחורים טריים (ניתן לקנות בשוק)
    • 2 קילוגרמיםמלח גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים זיתים שחורים כבושים במלח בלבד?

  • 1משרים את הזיתים במים במשך 3 ימים וכל לילה מחליפים את המים.
  • 2ביום הרביעי מחליפים שוב את המים, מניחים בסיר ומביאים לרתיחה. כמה דקות לאחר שהמים רתחו שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
  • 3בחיתול בד או שקית כותנה, מניחים שכבת מלח גס ומעעליה את הזיתים. קושרים ותולים במשך שבוע עד עשרה ימים.
  • 4לאחר שבוע או עשרה ימים שוטפים היטב את המלח ומניחים בכלי עם שמן ומעט לימון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully