וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זיתים שחורים כבושים במלח בלבד

כדי לכבוש זיתים, לא צריך יותר משני חומרים: זיתים ומלח. דנה מלמד יוצאת אל השוק, קונה שני קילוגרמים של זיתים ותולה אותם בתוך חיתול בד במשך כשבוע. התוצאה מענגת

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

דנה מלמד מארחת את אסתריקה באיו לעלי גפן. שי נייבורג, מערכת וואלה!
זיתים שחורים כבושים במלח בלבד/שי נייבורג

מצרכים למתכון

    • 2קילוגרמיםזיתים שחורים טריים (ניתן לקנות בשוק)
    • 2קילוגרמיםמלח גס

אופן ההכנה

איך מכינים זיתים שחורים כבושים במלח בלבד?

  • 1
    משרים את הזיתים במים במשך 3 ימים וכל לילה מחליפים את המים.
  • 2
    ביום הרביעי מחליפים שוב את המים, מניחים בסיר ומביאים לרתיחה. כמה דקות לאחר שהמים רתחו שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
  • 3
    בחיתול בד או שקית כותנה, מניחים שכבת מלח גס ומעעליה את הזיתים. קושרים ותולים במשך שבוע עד עשרה ימים.
  • 4
    לאחר שבוע או עשרה ימים שוטפים היטב את המלח ומניחים בכלי עם שמן ומעט לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully