זיתים שחורים כבושים במלח בלבד
כדי לכבוש זיתים, לא צריך יותר משני חומרים: זיתים ומלח. דנה מלמד יוצאת אל השוק, קונה שני קילוגרמים של זיתים ותולה אותם בתוך חיתול בד במשך כשבוע. התוצאה מענגת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2קילוגרמיםזיתים שחורים טריים (ניתן לקנות בשוק)
- 2קילוגרמיםמלח גס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים זיתים שחורים כבושים במלח בלבד?
- 1משרים את הזיתים במים במשך 3 ימים וכל לילה מחליפים את המים.
- 2ביום הרביעי מחליפים שוב את המים, מניחים בסיר ומביאים לרתיחה. כמה דקות לאחר שהמים רתחו שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
- 3בחיתול בד או שקית כותנה, מניחים שכבת מלח גס ומעעליה את הזיתים. קושרים ותולים במשך שבוע עד עשרה ימים.
- 4לאחר שבוע או עשרה ימים שוטפים היטב את המלח ומניחים בכלי עם שמן ומעט לימון.