- 1. מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.
-
- 2. מסדרים תבנית עם נייר אפיה ועליה מפזרים את פרחי הכרובית. בוזקים שמן זית ומלח גס. צולים כ- ½ שעה, עד שהכרובית נצרבת קלות (הזהרו לא לשרוף אותה).
-
- 3. בינתיים מחממים היטב סיר, מוסיפים שמן זית (ואם רוצים חמאה) ואת הכרישות. מערבבים היטב. מנמיכים להבה, ומבשלים עד שהכרישה רכה ושקופה. אם יש צורך, מוסיפים כף מים.
-
- 4. כאשר הכרובית מוכנה, מוסיפים את הכרובית ואת הנוזלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.
-
- 5. מצננים מעט ומרסקים בבלנדר או בעזרת בלנדר-מוט.
-
- 6. טועמים, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. כמו כן, אם המרק סמיך מידי לטעמכם, הוסיפו מים בהדרגה עד למידת הסמיכות הרצויה.