ירקות סתיו מזוגגים ביין לבן
ירקות סתיו מזוגגים ביין לבן, מתכון של יוגב ירוס, שף מסעדת "מל ומישל"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 גזרים
- 1 לפת
- 8 ארטישוק ירושלמי
- 10 בצלצלי שאלוט
- 5 צנוניות
- 2 ענפי טימין
- 5 עלי דפנה
- 1 כף פלפל אנגלי
- 1 כוס סוכר חום
- 1 בקבוק יין לבן
- 1 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. קולפים את הגזרים, לפת וארטישוק ירושלמי בעזרת סכין קטנה (רצוי טו?ר?נ?ה).
- 2. חותכים את הגזרים למקלות באורך כ-3.5 סנטימטרים, וכך גם את הארטישוק הירושלמי. את הלפת חותכים לפלחים באותו הגודל.
- 3. שמים את היין הלבן בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הסוכר, תבלינים וטימין ומבשלים כ-15 דקות.
- 4. מוסיפים את כל הירקות ואת שמן הזית ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ-45 דקות, עד שהירקות מתרככים אך לא לחלוטין (ניתן להכין עד 3 ימים לפני ההגשה).