וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירקות סתיו מזוגגים ביין לבן

ירקות סתיו מזוגגים ביין לבן, מתכון של יוגב ירוס, שף מסעדת "מל ומישל"

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה

ירקות סתיו מזוגגים ביין לבן. דנה מאירזון
ירקות סתיו מזוגגים ביין לבן

מצרכים למתכון

  • 2 גזרים
  • 1 לפת
  • 8 ארטישוק ירושלמי
  • 10 בצלצלי שאלוט
  • 5 צנוניות
  • 2 ענפי טימין
  • 5 עלי דפנה
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 בקבוק יין לבן
  • 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הגזרים, לפת וארטישוק ירושלמי בעזרת סכין קטנה (רצוי טו?ר?נ?ה).
  • 2. חותכים את הגזרים למקלות באורך כ-3.5 סנטימטרים, וכך גם את הארטישוק הירושלמי. את הלפת חותכים לפלחים באותו הגודל.
  • 3. שמים את היין הלבן בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הסוכר, תבלינים וטימין ומבשלים כ-15 דקות.
  • 4. מוסיפים את כל הירקות ואת שמן הזית ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ-45 דקות, עד שהירקות מתרככים אך לא לחלוטין (ניתן להכין עד 3 ימים לפני ההגשה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully