- 1. מביאים 3 כוסות מהתה הירוק לרתיחה (הכוס הרביעית תשמש לרוטב). יוצקים את התה הרותח לסיר.
-
- 2. מניחים על הסיר עם התה הרותח כלי אידוי בן שתי קומות. מסדרים את פרוסות התירס והטופו בסלסילה התחתונה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-קטנה במשך כ-8 דקות, או עד שהתירס כמעט מוכן.
-
- 3. מניחים את האספרגוס ואת ראשי הברוקולי בסלסילת האידוי העליונה, מעל הסלסילה עם התירס והטופו. מאדים 10-8 דקות, רק עד שהברוקולי והאספרגוס מוכנים וצבעם עדיין ירוק עז (אם אחד מהם מוכן לפני השני, מוציאים לצלחת וממשיכים לאדות את היתר). גם התירס צריך להיות מוכן בשלב זה.
-
- 4. מערבבים בסיר קטן, על אש בינונית, את כל חומרי הרוטב חוץ מהקוזו ומהבזיליקום.
-
- 5. מערבבים את הקוזו עם 1/4 כוס מים (או עם תה שנשאר מהאידוי, מצונן). מוסיפים לסיר. מבשלים את הרוטב על אש קטנה 8-5 דקות, עד שהוא מסמיך. מערבבים מדי פעם. מצננים מעט את הרוטב, מעבירים לבלנדר וטוחנים לתערובת חלקה.
-
- 6. מערבבים את קוביות הטופו עם 3/4 כוס מהרוטב. מסדרים את האספרגוס, הברוקולי והתירס על מצע אורז. מפזרים מעל את הטופו עם הרוטב. יוצקים את שארית הרוטב על הירקות ועל האורז ומגישים. לחלופין, מגישים את הרוטב בכלי הגשה מרכזי.
-
- טיפ:
- אין לכם כלי אידוי עם קומות? אדו קודם את התירס והטופו והוציאו לצלחת מחוממת. כסו היטב ושמרו אותם חמים בזמן שאתם מאדים את שאר הירקות.