פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טופו וירקות מאודים ברוטב לימון-בזיליקום חריף

      הדרך הכי בריאה לבשל ירקות היא לאדות אותם, כאשר הירק אינו נוגע כלל במים, כמו במתכון הזה. להכנתו, משתמשים בכלי אידוי מבמבוק בן שתי קומות (להשיג בחנויות אסייתיות וחנויות טבע) ומניחים אותו על סיר, שבמקום מים רותחים יוצקים לתוכו תה רותח. רצוי להשתמש בתה ירוק מ

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טופו וירקות מאודים ברוטב לימון-בזיליקום (יח
      טופו וירקות מאודים ברוטב לימון-בזיליקום (יח"צ , אנטולי מיכאלו)

      מצרכים

      • ל-4 מנות (כתוספת):
      • 4 כוסות תה ירוק מוכן (מ-5-4 שקיות או מעלי תה)
      • 2 קלחי תירס, פרוסים לפרוסות בעובי 2 - 1/2 2 ס"מ
      • 1 ראש ברוקולי בינוני, מפורק לפרחים (עם חלק קטן מהגבעולים)
      • 1 חבילת אספרגוס, בלי החלק הבהיר הקשה (אפשר גם שעועית ירוקה שטוחה או אפונת שלג)
      • 1 חבילת טופו (כ-350 גרם), חתוך לקוביות
      • ל-1 כוס רוטב לימון-בזיליקום חריף:
      • 1 כוס תה ירוק (מהתה שנשאר מהאידוי)
      • 2 כפות דבש או אגבה
      • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
      • 4 כפות שמן זית
      • 1 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
      • 4-3 שיני שום, כתושות
      • 2-1 כפיות פלפל אדום או ירוק חריף, קצוץ דק
      • 1/4 כפית מלח או לפי הטעם
      • 1/4 כפית פלפל לבן
      • 1 כף קוזו טחון או 1/2 כף קורנפלור
      • 1/4 כוס מים

      אופן ההכנה

      • 1. מביאים 3 כוסות מהתה הירוק לרתיחה (הכוס הרביעית תשמש לרוטב). יוצקים את התה הרותח לסיר.
      • 2. מניחים על הסיר עם התה הרותח כלי אידוי בן שתי קומות. מסדרים את פרוסות התירס והטופו בסלסילה התחתונה. מכסים ומבשלים על אש בינונית-קטנה במשך כ-8 דקות, או עד שהתירס כמעט מוכן.
      • 3. מניחים את האספרגוס ואת ראשי הברוקולי בסלסילת האידוי העליונה, מעל הסלסילה עם התירס והטופו. מאדים 10-8 דקות, רק עד שהברוקולי והאספרגוס מוכנים וצבעם עדיין ירוק עז (אם אחד מהם מוכן לפני השני, מוציאים לצלחת וממשיכים לאדות את היתר). גם התירס צריך להיות מוכן בשלב זה.
      • 4. מערבבים בסיר קטן, על אש בינונית, את כל חומרי הרוטב חוץ מהקוזו ומהבזיליקום.
      • 5. מערבבים את הקוזו עם 1/4 כוס מים (או עם תה שנשאר מהאידוי, מצונן). מוסיפים לסיר. מבשלים את הרוטב על אש קטנה 8-5 דקות, עד שהוא מסמיך. מערבבים מדי פעם. מצננים מעט את הרוטב, מעבירים לבלנדר וטוחנים לתערובת חלקה.
      • 6. מערבבים את קוביות הטופו עם 3/4 כוס מהרוטב. מסדרים את האספרגוס, הברוקולי והתירס על מצע אורז. מפזרים מעל את הטופו עם הרוטב. יוצקים את שארית הרוטב על הירקות ועל האורז ומגישים. לחלופין, מגישים את הרוטב בכלי הגשה מרכזי.
      • טיפ:
      • אין לכם כלי אידוי עם קומות? אדו קודם את התירס והטופו והוציאו לצלחת מחוממת. כסו היטב ושמרו אותם חמים בזמן שאתם מאדים את שאר הירקות.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -