- 1. הניחו את עגבניות השרי בצפיפות בתבנית התנור, הזליפו שמן זית, פזרו מלח, סוכר ופלפל. אפו בתנור חם על 200 מעלות, שעה עד שעה וחצי. לפעמים אפילן לוקח שעתיים. העגבניות צריכות להיות מצומקות, שחומות בצידן העליון וכמעט ללא נוזלים בתחתית התבנית. הוציאו מהתנור.
-
- 2. בקערה ערבבו בשר, מלח, פלפל, פפריקה, קינמון וביצה.
-
- 3. במעבד מזון קצצו בצל, פטרוזיליה ובזיליקום עד קבלת מחית גסה. הוסיפו לקערת הבשר יחד עם פירורי לחם וערבבו.
-
- 4. לרוטב: בסיר רחב שנכנס לתנור טגנו את השום, הוסיפו את העגבניות הקלויות, הזיתים והתבלינים. הרתיחו ובשלו עשר דקות על אש בינונית לא מכוסה.
-
- 5. במקביל צרים כדורי בשר עגולים ויפים (אם התערובת רטובה מידי וקשה ליצור כדורים הוסיפו עוד פירורי לחם) והכניסו לסיר. הוסיפו את עלי הבזיליקום. כסו במכסה הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה לאש בינונית ובשלו עשרים דקות ללא ערבוב, מכוסה.
-
- 6. חממו את התנור ל- 150 מעלות.
-
- 7. הוסיפו לסיר את הטחינה המהולה במים וערבבו בעדינות.
-
- 8. הכניסו אל התנור את סיר הקציצות המכוסה, למשך חצי שעה. הגישו עם אורז לבן או עם סלט חסה ולחם טוב לספיגת הרוטב הנפלא.