פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות ברוטב זיתים וטחינה

      רוטב זיתים? כן, מה שאתם שומעים. לימור תירוש מלמדת אתכם איך להפוך את הזיתים השחורים שלכם למעדן, שהולך מצויין עם קציצות בקר ועגבניות קלויות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות בעגבניות צלויות, זיתים וטחינה (לימור תירוש)
      קציצות בעגבניות צלויות, זיתים וטחינה (לימור תירוש)

      מצרכים

      • לתערובת הקציצות:
      • 1/2 קילו בשר בקר טחון טרי אני אוהבת להשתמש ב"פאלדה"
      • 1/2 כפית מלח,
      • חצי כפית פלפל שחור גרוס דק
      • קורט פפריקה חריפה
      • קורט קינמון
      • 1 ביצה
      • 1 בצל בינוני
      • 1 צרור פטרוזיליה
      • 1 צרור בזיליקום
      • פירורי לחם
      • לעגבניות הקלויות:
      • קופסא גדולה מהירקן של עגבניות שרי (גם שרי תמר מצוין)
      • 2 כפות שמן זית
      • כפית מלח גס
      • כפית סוכר
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
      • לרוטב:
      • 3 כפות שמן זית
      • 5 שיני שום, חתוכות גס
      • 1/2כוס זיתים שחורים מסוג נאבלי או קלמטה
      • עלים מ-1/2 צרור בזיליקום, חתוכים ביד לפיסות עבות
      • 2-3 כפות טחינה מהולות ב-1/2 כוס מים רותחים
      • מלח, פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. הניחו את עגבניות השרי בצפיפות בתבנית התנור, הזליפו שמן זית, פזרו מלח, סוכר ופלפל. אפו בתנור חם על 200 מעלות, שעה עד שעה וחצי. לפעמים אפילן לוקח שעתיים. העגבניות צריכות להיות מצומקות, שחומות בצידן העליון וכמעט ללא נוזלים בתחתית התבנית. הוציאו מהתנור.
      • 2. בקערה ערבבו בשר, מלח, פלפל, פפריקה, קינמון וביצה.
      • 3. במעבד מזון קצצו בצל, פטרוזיליה ובזיליקום עד קבלת מחית גסה. הוסיפו לקערת הבשר יחד עם פירורי לחם וערבבו.
      • 4. לרוטב: בסיר רחב שנכנס לתנור טגנו את השום, הוסיפו את העגבניות הקלויות, הזיתים והתבלינים. הרתיחו ובשלו עשר דקות על אש בינונית לא מכוסה.
      • 5. במקביל צרים כדורי בשר עגולים ויפים (אם התערובת רטובה מידי וקשה ליצור כדורים הוסיפו עוד פירורי לחם) והכניסו לסיר. הוסיפו את עלי הבזיליקום. כסו במכסה הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה לאש בינונית ובשלו עשרים דקות ללא ערבוב, מכוסה.
      • 6. חממו את התנור ל- 150 מעלות.
      • 7. הוסיפו לסיר את הטחינה המהולה במים וערבבו בעדינות.
      • 8. הכניסו אל התנור את סיר הקציצות המכוסה, למשך חצי שעה. הגישו עם אורז לבן או עם סלט חסה ולחם טוב לספיגת הרוטב הנפלא.

      מתכונים נוספים

      קציצות ברוטב זיתים וטחינה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -