- 1. מכינים את המילוי: שוטפים ומסננים את האורז.
-
- 2. קוצצים את הבצל, העגבניות והפטרוזיליה.
-
- 3. מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים עגבניות, ממשיכים לטגן, מוסיפים את האורז, החומוס והמלח.
-
- 4. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה שנייה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. בתום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
-
- 5. מכינים את הרוטב: קוצצים בצל ועגבניות.
-
- 6. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב קלות, מוסיפים עגבניות ושום, מערבבים, מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הטימין/אורגנו, הסוכר והפפריקה.
-
- 7. מערבבים ומוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מבשלים את הרוטב על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצטמצם.
-
- 8. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את הפנים, ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז, מכסים עם אותו חלק עליון שהורדנו ומכניסים לסיר.
-
- 9. מבשלים את הפלפלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך שעה. מגישים חם.