פלפל ממולא באורז וחומוס
ארוחה מזינה, בריאה, טעימה ובעיקר - יפה לעין. מעטפת הפלפל מעניקה מתיקות למנה, האורז מעשיר אותה והחומוסים מחברים את הכל יחד לארוחה שלמה. תענוג.
מצרכים
- שמן זית
- 2 עגבניות
- 1 בצל
- 1/2 1 כוסות אורז
- 3/4 כוס חומוס מבושל/קפוא
- חופן פטרוזיליה
- 3 כוסות מים רותחים
- מלח
- 8 פלפלים (לא משנה מאיזה צבע)
- לרוטב:
- 2 בצלים
- 2 שיני שום
- שמן זית
- 5 עגבניות
- 4 כפות רסק עגבניות
- מלח
- 1 כפית טימין/אורגנו מיובש
- 4 כוסות מים
- מעט סוכר חום
- כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המילוי: שוטפים ומסננים את האורז.
- 2. קוצצים את הבצל, העגבניות והפטרוזיליה.
- 3. מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים עגבניות, ממשיכים לטגן, מוסיפים את האורז, החומוס והמלח.
- 4. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה שנייה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. בתום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- 5. מכינים את הרוטב: קוצצים בצל ועגבניות.
- 6. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב קלות, מוסיפים עגבניות ושום, מערבבים, מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הטימין/אורגנו, הסוכר והפפריקה.
- 7. מערבבים ומוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מבשלים את הרוטב על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצטמצם.
- 8. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את הפנים, ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז, מכסים עם אותו חלק עליון שהורדנו ומכניסים לסיר.
- 9. מבשלים את הפלפלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך שעה. מגישים חם.