וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלפל ממולא באורז וחומוס

ארוחה מזינה, בריאה, טעימה ובעיקר - יפה לעין. מעטפת הפלפל מעניקה מתיקות למנה, האורז מעשיר אותה והחומוסים מחברים את הכל יחד לארוחה שלמה. תענוג.

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

פלפלים ממולאים. דנה מאירזון
פלפלים ממולאים

מצרכים למתכון

  • שמן זית
  • 2 עגבניות
  • 1 בצל
  • 1/2 1 כוסות אורז
  • 3/4 כוס חומוס מבושל/קפוא
  • חופן פטרוזיליה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • 8 פלפלים (לא משנה מאיזה צבע)
  • לרוטב:
  • 2 בצלים
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • 5 עגבניות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • 1 כפית טימין/אורגנו מיובש
  • 4 כוסות מים
  • מעט סוכר חום
  • כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: שוטפים ומסננים את האורז.
  • 2. קוצצים את הבצל, העגבניות והפטרוזיליה.
  • 3. מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים עגבניות, ממשיכים לטגן, מוסיפים את האורז, החומוס והמלח.
  • 4. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה שנייה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. בתום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • 5. מכינים את הרוטב: קוצצים בצל ועגבניות.
  • 6. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב קלות, מוסיפים עגבניות ושום, מערבבים, מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הטימין/אורגנו, הסוכר והפפריקה.
  • 7. מערבבים ומוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מבשלים את הרוטב על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצטמצם.
  • 8. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את הפנים, ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז, מכסים עם אותו חלק עליון שהורדנו ומכניסים לסיר.
  • 9. מבשלים את הפלפלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך שעה. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully