וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצה מבצק בטטה

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

פיצה מבצק בטטה. דנה מאירזון
פיצה מבצק בטטה

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
  • 1 בטטה גדולה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות מים
  • תוספות על הפיצה:
  • רוטב עגבניות קנוי או תוצרת בית, גבינת טופו, טופו מגורד, שמרי בירה, זיתי קלמטה, עלי בזיליקום, פטריות טריות, עגבניות, בצל, תירס

אופן ההכנה

  • 1. אופים את הבטטה בתנור/טוסטר אובן בחום של 200 מעלות עד להתרככות מלאה (בערך 30 דקות), מוציאים ומצננים.
  • 2. מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  • 3. מועכים את הבטטה ומוסיפים לקמח, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים.
  • 4. מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש במיקסר בעל וו לישה או ביד, במשך 10 דקות, במהלך הלישה בודקים את הבצק, ומוסיפים עוד מים או קמח במידת הצורך.
  • 5. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה ראשונה למשך שעה.
  • 6. כאשר הבצק מכפיל את נפחו, לשים אותו עוד קצת ומכסים אותו שוב, לתפיחה שניה.
  • 7. מחממים תנור לחום המקסימלי.
  • 8. מקמחים משטח, מרדדים את הבצק לגודל ולעובי הרצוי, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, ועל הרוטב עורמים תוספות שאוהבים, מפזרים עלי בזיליקום קרועים ואופים בתנור במשך 10 דקות.
  • 9. מוציאים מהתנור, חותכים למשולשים ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully