פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיצה מבצק בטטה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פיצה מבצק בטטה (דנה מאירזון)
      פיצה מבצק בטטה (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 2 כוסות קמח
      • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
      • 1 בטטה גדולה
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 1 כוסות מים
      • תוספות על הפיצה:
      • רוטב עגבניות קנוי או תוצרת בית, גבינת טופו, טופו מגורד, שמרי בירה, זיתי קלמטה, עלי בזיליקום, פטריות טריות, עגבניות, בצל, תירס

      אופן ההכנה

      • 1. אופים את הבטטה בתנור/טוסטר אובן בחום של 200 מעלות עד להתרככות מלאה (בערך 30 דקות), מוציאים ומצננים.
      • 2. מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
      • 3. מועכים את הבטטה ומוסיפים לקמח, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים.
      • 4. מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש במיקסר בעל וו לישה או ביד, במשך 10 דקות, במהלך הלישה בודקים את הבצק, ומוסיפים עוד מים או קמח במידת הצורך.
      • 5. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה ראשונה למשך שעה.
      • 6. כאשר הבצק מכפיל את נפחו, לשים אותו עוד קצת ומכסים אותו שוב, לתפיחה שניה.
      • 7. מחממים תנור לחום המקסימלי.
      • 8. מקמחים משטח, מרדדים את הבצק לגודל ולעובי הרצוי, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, ועל הרוטב עורמים תוספות שאוהבים, מפזרים עלי בזיליקום קרועים ואופים בתנור במשך 10 דקות.
      • 9. מוציאים מהתנור, חותכים למשולשים ואוכלים.

      עוד מתכוני מאפים

      פיצה מבצק בטטה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -