- 1. אופים את הבטטה בתנור/טוסטר אובן בחום של 200 מעלות עד להתרככות מלאה (בערך 30 דקות), מוציאים ומצננים.
-
- 2. מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
-
- 3. מועכים את הבטטה ומוסיפים לקמח, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים.
-
- 4. מוסיפים בהדרגה את המים ומתחילים ללוש במיקסר בעל וו לישה או ביד, במשך 10 דקות, במהלך הלישה בודקים את הבצק, ומוסיפים עוד מים או קמח במידת הצורך.
-
- 5. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה ראשונה למשך שעה.
-
- 6. כאשר הבצק מכפיל את נפחו, לשים אותו עוד קצת ומכסים אותו שוב, לתפיחה שניה.
-
- 7. מחממים תנור לחום המקסימלי.
-
- 8. מקמחים משטח, מרדדים את הבצק לגודל ולעובי הרצוי, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, ועל הרוטב עורמים תוספות שאוהבים, מפזרים עלי בזיליקום קרועים ואופים בתנור במשך 10 דקות.
-
- 9. מוציאים מהתנור, חותכים למשולשים ואוכלים.