וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה בשר ועדשים

מתכון מאת: אגניישקה קרגליקה ואגתה וודג'ה, מערכת וואלה

מאפה בשר ועדשים. ליאת שניטמן,
מאפה בשר ועדשים/ליאת שניטמן

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 400 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מרגרינה
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • למילוי:
  • 150 גרם עדשים (מומלץ חומות)
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ביצה
  • 250 גרם בשר בקר טחון ומבושל
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק: מערבבים קמח עם אבקת אפייה, סוכר ושמרים.
  • 2. מוסיפים מרגרינה ומפוררים את הבצק עם הידיים.
  • 3. מוסיפים ביצה, חלמון אחד, חומץ, שמן ושתיים עד שלוש כפות מים.
  • 4. מעבדים הכל לבצק.
  • 5. מכסים ומשהים את הבצק למנוחה.
  • 6. מכינים מילוי: מבשלים את העדשים במים רותחים ומסננים.
  • 7. מטגנים את הבצל. מוסיפים את הבשר והעדשים וממשיכים לטגן. מתבלים, טועמים ומקררים. (אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים ביצה).
  • 8. מרכיבים: יוצרים מהבצק "פס" ארוך ברוחב כ-6 ס"מ. מרדדים את ה"פס" בעזרת מערוך.
  • 9. מסדרים את המילוי לאורך הבצק, וסוגרים אותו לרולדה.
  • 10. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 11. מניחים את הרולדה בתבנית מכוסה בנייר-אפייה. מורחים בחלמון הביצה הנותר. חותכים לחתיכות לא גדולות, ואופים בתנור במשך כ-20-25 דקות.
  • 12. מגישים לצד בורשט חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully