תבשיל טלה

מתכון מאת: בן תדהר ואילן דובשני, מערכת וואלה!
תבשיל טלה. ברני ארדוב
תבשיל טלה

מצרכים

  • כתף טלה צעיר במשקל 1.5-2 ק"ג (אפשר לבקש מהקצב שיחתוך את הכתף לקוביות בגודל של 3 ס"מ)
  • 1 בקבוק יין לבן יבש
  • 1 ראש סלרי
  • 2 בצלים
  • 1 כרישה
  • 2 גזרים
  • 800 מ"ל ציר ירקות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. על להבה גבוהה מחממים סיר ברזל עם תחתית כבדה ובה 2 כפות שמן זית, ומשחימים את קוביות הטלה. ממליחים ומפלפלים.
  • 2. לאחר שקוביות הטלה נעשות שחומות משני צידיהן, מוציאים אותן ומניחים בצד.
  • 3.קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל של 1 ס"מ.
  • 4. מאדים את קוביות הירקות בסיר הברזל עם 2 כפות שמן זית, על אש נמוכה, כרבע שעה. תוך כדי, יש לגרד ולערבב את המשקעים שנוצרו בזמן שהשחמנו את קוביות הטלה יחד עם הירקות.
  • 5. מוסיפים את קוביות הטלה לירקות השורש, מערבבים, מוסיפים את בקבוק היין ומבשלים על אש גבוהה עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות ההתחלתית.
  • 6. מוסיפים את ציר הירקות, מכסים ומבשלים על אש נמוכה בערך שעתיים עד לריכוך הבשר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully