בריוש פקורינו כבשים ודבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20- 25 יחידות
- 250 מ"ל חלב (קצת יותר מכוס)
- 25 גרם שמרים טריים
- 4 ביצים
- 1.2 ק"ג קמח
- 15 גרם מלח (כף)
- 20 גרם דבש (קצת יותר מכף)
- 425 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 60 גרם פקורינו כבשים מגורדת
- 20 גרם סוכר (קצת יותר מכף)
אופן ההכנה
- 1. במיקסר עם וו גיטרה מכניסים חלב, שמרים, ביצים, סוכר, מלח, דבש וקמח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מגבירים מהירות ומתחילים להוסיף את החמאה לאט, לאט עד לקבלת בצק חלק. מעבירים למקרר למשך לילה.
- 2. ביום למחרת קורצים מהבצק כדורים של 50 גרם ומתפיחים בכלי הרצוי. (תבניות מאפינס או רינגים) בערך 40 דקות, עד להכפלת הנפח.
- 3. מחממים תנור ל-170 מעלות. לפני האפיה מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי מלמעלה.
- 4. אופים כ-20 דקות.