וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגוזי לוז מצופים טראפלס שוקולד ושמנת אגוזים

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

בא טבעי. נמרוד סונדרס
בא טבעי

מצרכים למתכון

  • ל-12-15 טראפלס גדולים:
  • 250 גרם אגוזי לוז
  • מים
  • 200 גרם שוקולד מריר ללא סוכר (רצוי כמה שיותר אחוזי קקאו)
  • 12-15 אגוזי לוז
  • קקאו לציפוי
  • תוספות אפשריות: אספרסו, חלבה מפוררת (אפשר ללא סוכר), אגוזים קצוצים, וויסקי

אופן ההכנה

  • 1. קולים את האגוזים בחום נמוך (150 מעלות) במשך 7-8 דקות.
  • בעזרת מגבת יבשה משפשפים את האגוזים להסרת הקליפות.
  • 2. טוחנים את האגוזים עם מעט מים, עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים עוד מעט מים עד לקבלת נוזל סמיך במרקם של שמנת.
  • 3. שוברים את השוקולד לקוביות.
  • 4. בביין מארי (סיר כפול) ממיסים את שמנת האגוזים והשוקולד עד לקבלת קרם חלק. מצננים.
  • 5. מעבירים את התערובת למקרר לכמה שעות עד לילה, להתמצקות.
  • 6. מכינים קערה עם קקאו.
  • 7. לוקחים קרם בעזרת כפית, נועצים אגוז בקרם ובעזרת הידיים עוטפים אותו ומגלגלים לכדורים, מצפים בקקאו, מחזירים למקרר עד להגשה.
  • 8. אם מכינים את הטראפלס לילדים אפשר לוותר על האגוזים השלמים ולהחליף את הקקאו באבקת שוקו, חלבה מפוררת או קוקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully