- 1. משרים את האורז והעדשים כחצי שעה בקערה עם הרבה מים.
-
- 2. מסננים, שוטפים ומשאירים במסננת.
-
- 3. בסיר מחממים את החמאה או השמן. מוסיפים את הכמון והשום ומערבבים תוך כדי שהסיר רוחש ומבעבע ועד ששיני השום מזהיבות מעט. זהירות שלא לשרוף אותן.
-
- 4. מוסיפים לסיר את העדשים והאורז ללא מי ההשריה כמובן. מערבבים ועוטפים את האורז בשומן והכמון. מתבלים במלח, פלפל ורסק עגבניות.
-
- 5. אל הסיר מוסיפים את המים. מכסים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים (כ-8 דקות).
-
- 6. לאחר שהמים מתאדים, פותחים את הסיר ובעזרת כף גדולה "הופכים" את האורז ונותנים שני ערבבובים שמתחילים מהתחתית למעלה.
-
- 7. משאירים את הסיר על אש קטנה עוד עשר דקות ומכבים את האש. לאחר כיבוי האש משאירים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה.
-
- 8. מגישים חם, עם יוגורט או עם ביצת עין.