וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיצ'רי

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה

אורז אוכל עיראקי. רוני קדר
אורז אוכל עיראקי

מצרכים למתכון

  • 1 כוס אורז ארוך (עדיף פרסי)
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמן קנולה (ואפשר גם קצת פחות)
  • שיניים קלופות ופרוסות מראש שום שלם
  • כף שטוחה כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1/2 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז והעדשים כחצי שעה בקערה עם הרבה מים.
  • 2. מסננים, שוטפים ומשאירים במסננת.
  • 3. בסיר מחממים את החמאה או השמן. מוסיפים את הכמון והשום ומערבבים תוך כדי שהסיר רוחש ומבעבע ועד ששיני השום מזהיבות מעט. זהירות שלא לשרוף אותן.
  • 4. מוסיפים לסיר את העדשים והאורז ללא מי ההשריה כמובן. מערבבים ועוטפים את האורז בשומן והכמון. מתבלים במלח, פלפל ורסק עגבניות.
  • 5. אל הסיר מוסיפים את המים. מכסים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים (כ-8 דקות).
  • 6. לאחר שהמים מתאדים, פותחים את הסיר ובעזרת כף גדולה "הופכים" את האורז ונותנים שני ערבבובים שמתחילים מהתחתית למעלה.
  • 7. משאירים את הסיר על אש קטנה עוד עשר דקות ומכבים את האש. לאחר כיבוי האש משאירים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה.
  • 8. מגישים חם, עם יוגורט או עם ביצת עין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully