סלמון בשומשום שחור
סלמון הוא דג חמקמק שיכול להשתעמם ברגע אם מכינים אותו בלי מעוף. אולגה יסובסקי עם מתכון באווירה יפנית, שמקבלת את הקיק שלה מהשומשום השחור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 נתחי סלמון (עדיף טרי) במשקל 200 גרם כל אחד
- 1 כף דבש
- 1 כף חומץ אורז
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות שמן שומשום
- שומשום שחור (אפשר גם רגיל)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הדבש, החומץ, הסויה ושמן השומשום בקערית ומעסים עם נתחי הסלמון בתערובת. שופכים מעל את שאריות הרוטב ומחזירים למקרר לשעתיים לפחות.
- 2. מפזרים זרעי שומשום על צלחת וטובלים את הסלמון עם צד הבשר בשומשום.
- 3. מחממים מחבת עם מעט שמן (אפשר ספריי שחוסך בכמות השמן) וכאשר המחבת חמה מאוד מניחים את הנתח עם צד השומשום. צורבים מספר דקות והופכים.
- 4. מגישים על שעועית ירוקה מבושלת עם זרזיף מיץ לימון.