דג צלוי במלח
תשכחו מהדג הרגיל בתנור. לאורלי פלאי-בורשטיין יש פטנט: צולים פילה דג במחבת חמה ויבשה על גבי שכבה דקה של מלח גס, והעור יוצא קריספי וטעים במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-2 מנות:
- 2 דגים (דניס, מוסר, לברק או בס) מפולטים עם העור
- מלח גס
- להגשה:
- לימון, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים היטב מחבת ברזל כבדה ומפזרים עליה שכבה דקה ואחידה של מלח גס.
- 2. מניחים את הדג כשצד העור על גבי המלח ואחרי 3-2 דקות כשבשר הדג מתכווץ ומתחיל להלבין הופכים למשך חצי דקה להזהבה מהצד החשוף. מגישים מיד עם לימון ופלפל גרוס.
- 3. תיבולים אפשריים: מוסיפים למלח הגס גבעול רוזמרין או טימין.
- סוחטים על הדג המוכן חצי עגבניה. מגישים עם טחינה, יוגורט או שילוב של שניהם.