וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג צלוי במלח

תשכחו מהדג הרגיל בתנור. לאורלי פלאי-בורשטיין יש פטנט: צולים פילה דג במחבת חמה ויבשה על גבי שכבה דקה של מלח גס, והעור יוצא קריספי וטעים במיוחד.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

דג צלוי במלח. נמרוד סונדרס
דג צלוי במלח

מצרכים למתכון

  • ל-4-2 מנות:
  • 2 דגים (דניס, מוסר, לברק או בס) מפולטים עם העור
  • מלח גס
  • להגשה:
  • לימון, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים היטב מחבת ברזל כבדה ומפזרים עליה שכבה דקה ואחידה של מלח גס.
  • 2. מניחים את הדג כשצד העור על גבי המלח ואחרי 3-2 דקות כשבשר הדג מתכווץ ומתחיל להלבין הופכים למשך חצי דקה להזהבה מהצד החשוף. מגישים מיד עם לימון ופלפל גרוס.
  • 3. תיבולים אפשריים: מוסיפים למלח הגס גבעול רוזמרין או טימין.
  • סוחטים על הדג המוכן חצי עגבניה. מגישים עם טחינה, יוגורט או שילוב של שניהם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully