תבשיל אורז בולגרי
מתחילים מערימה גדולה של תרד, אורז, בצל וביצים, אבל אחרי האידוי והבישול נשארים עם מעט מאוד נפח אבל המון טעם בולגרי משובח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-2 מנות:
- 1 בצל קצוץ
- 30 גרם חמאה
- 2 צרורות תרד טורקי (או חבילה תרד רגיל)
- מלח, פלפל ואגוז מוסקט
- 1/2 כוס אורז
- 2-11/2 כוס מרק או מים
- 2 עגבניות מרוסקות (לא חובה)
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 4 ביצים
אופן ההכנה
- 1. בסיר מאדים בצל עם חמאה 3 דקות עד לריכוך. מוסיפים אורז ומאדים 3 דקות. מוסיפים תרד ומתבלים במעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- 2. יוצקים כוס וחצי מרק או מים, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
- 3. לפני ההגשה מוסיפים גבינה ומערבבים.
- 4. מוסיפים עוד מים אם חסר התבשיל צריך להיות רטוב ולא יבש. שוברים ביצים על פני התבשיל כמו בשקשוקה, מכסים ומבשלים 4 דקות או עד שהן עשויות לטעמכם.