תבשיל אורז בולגרי

מתחילים מערימה גדולה של תרד, אורז, בצל וביצים, אבל אחרי האידוי והבישול נשארים עם מעט מאוד נפח אבל המון טעם בולגרי משובח.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
תבשיל אורז בולגרי. נמרוד סונדרס
תבשיל אורז בולגרי

מצרכים

  • ל-4-2 מנות:
  • 1 בצל קצוץ
  • 30 גרם חמאה
  • 2 צרורות תרד טורקי (או חבילה תרד רגיל)
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  • 1/2 כוס אורז
  • 2-11/2 כוס מרק או מים
  • 2 עגבניות מרוסקות (לא חובה)
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 4 ביצים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מאדים בצל עם חמאה 3 דקות עד לריכוך. מוסיפים אורז ומאדים 3 דקות. מוסיפים תרד ומתבלים במעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • 2. יוצקים כוס וחצי מרק או מים, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
  • 3. לפני ההגשה מוסיפים גבינה ומערבבים.
  • 4. מוסיפים עוד מים אם חסר – התבשיל צריך להיות רטוב ולא יבש. שוברים ביצים על פני התבשיל כמו בשקשוקה, מכסים ומבשלים 4 דקות או עד שהן עשויות לטעמכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully