פשטידת אורז אפויה
עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל", מציע לא לזרוק את האורז הישן שלכם - אפשר להכין ממנו מעדנים. עם קצת תופסות מפתיעות, מקבלים פשטידה מענגת במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כוסות אורז בסמטי
- 2 בצלים לבנים
- 1 שן שום
- 2 כוסות יוגורט עיזים
- 4 ביצים
- 2 כפות גרידת תפוז קצוצה
- 50 גר חמאה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מים רותחים ומלח מבשלים אורז במשך 10 דקות.
- 2. בקערה מערבבים את היוגורט עם הביצים, קליפות התפוז מלח ופלפל.
- 3. מוסיפים בצל ושום לקערת היוגורט ומערבבים היטב.
- 4. מסננים את האורז ממי הבישול ושוטפים במי ברז.
- 5. מוסיפים את האורז השטוף לקערת היוגורט עם מעט חמאה. מערבבים.
- 6. משמנים תבנית פיירקס במעט חמאה ויוצקים את תערובת האורז. אופים ב-160 מעלות שעה וחצי.
- 7. מגישים חם.