מרק ריבולטה איטלקי עם אפונה, חומוס ועדשים

אין דבר מספק יותר בימי החורף הקרים מאשר מרק כבד וטעים. הריבולטה, מרק איטלקי עמיי, מקבל כאן שידרוג על ידי אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה".

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל- 4 מנות:
  • שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 300 גרם חומוס שהושרה לילה מראש
  • 200 גרם אפונה יבשה
  • 150 גרם עדשים ירוקות
  • כפית טימין קצוץ
  • 2 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 ליטר מים
  • כפית זעתר טרי קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • כפית כורכום
  • 1 עלה דפנה קרוע לשניים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 בגט יבש
  • להגשה:
  • 3 עגבניות פרוסות ל-4 ללא העוקץ
  • יוגורט קר (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבגט לחתיכות עבות ולא אחידות. מעבירים למחבת חמה ומאדים עם הרבה שמן זית על אש נמוכה להזהבה.
  • 2. מכניסים את הבצל והשום לסיר רחב וחם. מוסיפים שמן זית ומאדים מספר דקות עד שמזהיבים.
  • 3. מוסיפים את החומוס, האפונה והעדשים למחבת, מערבבים ומטגנים מספר דקות.
  • 4. מוסיפים טימין, פלפל אנגלי ויין לבן ונותנים לו לבעבע מעט.
  • 5. מוסיפים מים עד לכיסוי. מוסיפים זעתר טרי, מלח, פלפל, עלה דפנה וכורכום. מכסים ומבשלים כארבעים דקות לריכוך הקטניות.
  • 6. מוסיפים חצי מכמות הלחם הקלוי למרק ומבשלים מספר דקות. מוסיפים לסיר פטרוזיליה קצוצה ובמקביל עורכים את הצלחת להגשה: בתוך כל קערת מרק מניחים 3 פרוסות עגבניה, פרוסת לחם קלוי, מוזגים את המרק ובוזקים מעל 2 כפות יוגורט קר.
  • מרק בתוך לחם

  • מרק ריבולטה איטלקי

  • מרק חשו

  • כתף טלה ביין לבן

  • ראמן טבעוני

  • מרק נטיפי ביצים

  • קניידלך של חנה שאולוב

  • מרק ירקות לקוסקוס (טבעוני)

  • מרק עדשים ושומר בר

  • מרק אינטרייה

  • מרק דלעת אסייתי

  • מרק עוף צח

  • חומוס עם חצילים

  • מרק אורז אסייאתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully