וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ריבולטה איטלקי עם אפונה, חומוס ועדשים

אין דבר מספק יותר בימי החורף הקרים מאשר מרק כבד וטעים. הריבולטה, מרק איטלקי עמיי, מקבל כאן שידרוג על ידי אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה".

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל- 4 מנות:
  • שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 300 גרם חומוס שהושרה לילה מראש
  • 200 גרם אפונה יבשה
  • 150 גרם עדשים ירוקות
  • כפית טימין קצוץ
  • 2 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 ליטר מים
  • כפית זעתר טרי קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • כפית כורכום
  • 1 עלה דפנה קרוע לשניים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 בגט יבש
  • להגשה:
  • 3 עגבניות פרוסות ל-4 ללא העוקץ
  • יוגורט קר (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבגט לחתיכות עבות ולא אחידות. מעבירים למחבת חמה ומאדים עם הרבה שמן זית על אש נמוכה להזהבה.
  • 2. מכניסים את הבצל והשום לסיר רחב וחם. מוסיפים שמן זית ומאדים מספר דקות עד שמזהיבים.
  • 3. מוסיפים את החומוס, האפונה והעדשים למחבת, מערבבים ומטגנים מספר דקות.
  • 4. מוסיפים טימין, פלפל אנגלי ויין לבן ונותנים לו לבעבע מעט.
  • 5. מוסיפים מים עד לכיסוי. מוסיפים זעתר טרי, מלח, פלפל, עלה דפנה וכורכום. מכסים ומבשלים כארבעים דקות לריכוך הקטניות.
  • 6. מוסיפים חצי מכמות הלחם הקלוי למרק ומבשלים מספר דקות. מוסיפים לסיר פטרוזיליה קצוצה ובמקביל עורכים את הצלחת להגשה: בתוך כל קערת מרק מניחים 3 פרוסות עגבניה, פרוסת לחם קלוי, מוזגים את המרק ובוזקים מעל 2 כפות יוגורט קר.
  • מרק בתוך לחם

  • מרק ריבולטה איטלקי

  • מרק רגל של עזורה

  • מרק בצל צרפתי

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

  • מרק תירס זריז עם חלב קוקוס

  • מרק פטריות

  • מרק אפונה של אמא

  • מסבחה עדשים אדומות

  • מרק עדשים ופסטה

  • מרק כרובית וחמאת שקדים

  • מרק חומוס וג'ינג'ר

  • מרק זנב שור

  • מרק גולאש מושלם

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully