אורז בסמטי בחלב קוקוס
אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" הירושלמית מסדר לכם קינוח בלתי נשכח, עם מערבולת של טעמי חלב קוקוס, וניל, קינמון ופיסטוקים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות סוכר
- כוס אורז בסמטי הודי
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 מקל ווניל
- כוס חלב קוקוס
- כף חמאה
- 50 גרם פיסטוקים קצוצים
- 2 בננות (אחת לקוביות השנייה לפרוסות)
- כדור סורבה של שמנת חמוצה או וניל
אופן ההכנה
- 1. לסיר ובו 3 כוסות מים רותחים מוסיפים מחית או מקל וניל.
- 2. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים אורז, ומנמיכים את האש.
- 3. אל הסיר עם האורז מוסיפים קינמון. מערבבים וממשיכים לבשל על אז קטנה.
- 4. לאחר 10 דקות כשהנוזלים נספחו לחלוטין באורז, מסירים את הסיר מהאש. מוסיפים את הבננות ומערבבים. מוסיפים חלב קוקוס וחמאה ומערבבים.
- 5. מוסיפים פיסטוקים קצוצים ומערבבים.
- 6. להגשה: מעבירים את האורז לצלחת, מקשטים בפרוסות בננה, מניחים כדור של סורבה ומזלפים מעט חלב קוקוס.