פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בומבוליני במילוי קרם פטיסייר

      בומבוליני במילוי קרם פטיסייר של דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • בומבולוני:
      • 500 קמח עוגיות/לחם
      • 2 כפיות מלח
      • 70 גרם סוכר
      • 25 גרם שמרים יבשים
      • 5 ביצים
      • 250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
      • קרם פטיסייר:
      • 500 גרם חלב
      • 1/2 מקל וניל
      • 125 גרם סוכר
      • 1 ביצה
      • 2 חלמונים
      • 40 גרם קורנפלור
      • לציפוי:
      • סוכר דק דק

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים למיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ביצים ולשים במהירות בינונית. לאחר 2 דקות מוסיפים את הסוכר ואחרי כמה דקות מוסיפים את והמלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
      • מגבירים את מהירות הלישה ומוסיפים בהדרגה את החמאה עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
      • 2. מביאים לרתיחה את החלב, הווניל ורבע מכמות הסוכר.
      • במקביל טורפים את הסוכר הביצה והחלמונים בקערה וטורפים הכל ביחד. רגע לפני שהחלב רותח מוסיפים את הקורנפלור לביצים.
      • 3. כשהחלב מגיע לרתיחה מוזגים אותו לקערת הביצים תוך כדי ערבוב. מסננין את הבלילה ומחזירים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. לאחר שהסמיך מערבבים עם מטרפה עד קבלת מרקם סמיך של קרם. מנמיכים את האש ונותנים לו עוד כשתי דקות על האש.
      • 4. מעבירים לקערה לצינון ומכסים. כשבצק הסופגניות תפח, מכדררים כדורים של 25 גרם ומניחים בצד למספר דקות. במקביל מעבירים את הקרם פטיסייר לשק הזילוף.
      • 5. מחממים שמן עמוק בטמפרטורה נמוכה (160 מעלות) ומטגנים עד לקבלת צבע שחום מכל צידי הסופגניה. מעבירים לנייר סופג ומיד מגלגלים בסוכר דק דק ומצננים את הסופגניות לקראת מילוי.
      • 6. כאשר הסופגניות הצטננו לטמפרטורת החדר ממלאים בקרם ומגישים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -