וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרסבורגר פרג ושמרים עם מילוי אגוזים וצימוקים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

פרסבורגר פרג. דנה מאירזון
פרסבורגר פרג

מצרכים למתכון

  • למלית פרג:
  • 3 כוסות פרג טחון טרי
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 250מ"ל (1/4 1) כוסות חלב
  • 50 גרם חמאה
  • גרידת לימון מ-1 פרי
  • 1 ביצה
  • 4 כפות אגוזים קצוצים
  • 2 כפות צימוקים
  • לבצק:
  • 1 ביצה + חלמון
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 300 גרם חמאה שעמדה כ-5 דקות מחוץ למקרר
  • 560 גרם (4 כוסות) קמח
  • 25 גרם (1/2 קוביה) שמרים טריים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש.
  • 2. מסירים מן האש, מוסיפים פרג, אגוזים וצימוקים.
  • 3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות מוסיפים את הביצה וממשיכים לצנן.
  • 4. בינתיים מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר וחמאה כ-2 דקות.
  • 5. מוסיפים קמח, מלח, גרידת לימון ושמרים ומערבבים עוד 3 דקות במהירות בינונית.
  • 6. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • 7.מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק.
  • 8. בשאר 1/4 הבצק שנותר יוצרים חריצים אלכסוניים בעזרת סכין במרחק ס"מ אחד מהשני ומגלגלים לרולדה. מתחילים מהחלק בו אין חריצים כדי שהחריצים יכסו על הבצק המגולגל כבר.
  • 9. מברישים בביצה טרופה, מתפיחים 1/2 שעה ואופים ב-190מעלות כ- 20 דקות. בהגשה ניתן לזרות מעל אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully