פאן דה מי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים
- 20 גרם מלח
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם חמאה רכה
- 500 מ"ל חלב
- 100 גרם אגוזים
- 50 גרם צימוקים
- להברשה:
- ביצה טרופה
אופן ההכנה
- 1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים למעט אגוזים וצימוקים כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את האגוזים והצימוקים ולשים עוד 2 דקות.
- 3. מכסים את קערת הבצק, מניחים כשעה להתפחה במקום חמים.
- 4.מוציאים ומחלקים ל-6 חלקים. לוקחים כל שני חלקים ומסובבים יחד כמו בורג.
- 5. מברישים תבנית מלבנית בחמאה או מרפדים בנייר אפייה.
- 6. מעבירים את הבורג לתבנית עם נייר אפיה להתפחה של שעה (בקיץ) עד שעה וחצי (בחורף).
- 7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 8. מברישים את פני החלה בביצה טרופה.
- 9. אופים את חלות הבורג כ-20 דקות עד שזהובות.