וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כופתאות שזיפים

באדיבות מסעדת "טוליפ"

מתכון מאת: מערכת וואלה

כופתאות שזיפים - גומבוץ. דנה מאירזון
כופתאות שזיפים - גומבוץ

מצרכים למתכון

  • ל-8 יחידות:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 ביצים
  • כפית חמאה
  • שזיפים – עדיף מקופסת שימורים (שזיפים בסירופ או פובידל)
  • קינמון
  • כף סוכר
  • פירורי לחם
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים במים רותחים עם כף מלח את תפוחי האדמה עם הקליפה 15-20 דקות עד ריכוך. מקלפים ומועכים לפירה.
  • 2. מוסיפים קמח, ביצים, כפית חמאה ומערבבים לבצק. אם יוצא גושי ניתן להוסיף מעט מים.
  • 3. על קרש מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר. עם סכין חותכים ריבועים של 6-7 סנטימטר. במקביל, מטגנים את פירורי הלחם בחמאה עד להזהבה.
  • 4. את השזיף (בלי גרעין) שמים בתוך ריבוע הבצק ובמידה ומגיע מקופסה שמים כפית במרכז הריבוע. מוסיפים מעליו מעט סוכר ובוזקים קינמון.
  • 5. סוגרים את בצק סביב השזיף ויוצרים צורת כופתאה. את הכופתאות מבשלים במים רותחים בערך 8 -10 דקות עד שהן צפות.
  • 6. מסננים ומגלגלים בפירורי הלחם המטוגנים. זורים אבקת סוכר ומגישים.
  • .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully