כופתאות גבינה
מסעדת "טוליפ" מגישה לכם מתכון מערבות הונגריה, של כופתאות גבינה מגולגלות בפירורי לחם. מומלץ במיוחד להגיש לצד ריבת תות או פירות יער.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 יחידות:
- 600 גרם גבינה לבנה 9%
- 6 כפות סולת
- 2 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- כוס פירורי לחם
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
- כל ריבה שאוהבים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את הגבינה, הסולת, הביצים והמלח.
- 2. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר 3 שעות. בזמן הזה מטגנים במחבת את החמאה ופירורי לחם עד שמזהיבים. מוציאים מהמחבת ומניחים אותם בצד.
- 3. לאחר 3 השעות, בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח. יוצרים כדורים מהתערובת, בערך בקוטר של 3 ס"מ, ומכניסים אותם אל המים הרותחים.
- 4. הכופתאות מתבשלות מהר יחסית וכאשר הן צפות על המים הן מוכנות.
- 5. מסננים ומחכים שיתקרר.
- 6. מגלגלים בפירורי הלחם שהוכנו מראש.
- 7. מומלץ להגיש חם ולהוסיף שמנת חמוצה, ריבה ביתית ואבקת סוכר.