- 1. שורים את הלחם בחלב עד שייספג בו. סוחטים קצת ומפוררים את הלחם.
-
- 2. מוסיפים את הגבינה ואת חלק הקמח עם יתר החומרים.
-
- 3. לשים בצק ומתבלים במלח וסוכר.
-
- 4. נותנים קמח, עד שיתקבל בצק גמיש.
-
- 5. צרים כופתאות, ממלאים בפירות (הכי טוב משמשים טריים חתוכים לקוביות). אפשר לגלגל כדורים, לתחוב חתיכת פרי ולהמשיך לגלגל או לחתוך מראש את הפירות ולערבב עם העיסה.
-
- 6. מבשלים במי מלח כ 10 דקות ברתיחה איטית.
-
- 7. בעת ההגשה מפזרים על הכופתאות פרורי לחם מטוגנים וזורים עליהן סוכר בקינמון.
-
- * סבתא שלי טיגנה את הכופתאות בחמאה ופרורי לחם עם מעט סוכר עד שהן הזהיבו. בהגשה הן נעטפו באבקת סוכר והוגשו לצד שמנת חמוצה.