וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כופתאות גבינה ממולאות בפירות

מתוך הספר "כך נבשל" מאת חבר מדריכות ויצ"ו. המתכון מובא כלשונו, הערות שלי בסוגריים.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

כופתאות גבינה ( דנה שיין ). מערכת וואלה
כופתאות גבינה ( דנה שיין )

מצרכים למתכון

  • ½ ק"ג גבינה לבנה (מומלץ "טוב טעם")
  • 30-100 גרם לחם לבן (או 2 כפות פירורי לחם או שקדים טחונים)
  • ¾ כוס חלב
  • 1 ביצה טרייה או אבקית (בואו נלך על טרייה...)
  • 150 גר' קמח בערך
  • 20 גרם מרגרינה (אפשר בהחלט חמאה)
  • 30 גר' סוכר
  • פירות למילוי, חתוכים (הכי מומלץ משמשים)
  • מעט מלח

אופן ההכנה

  • 1. שורים את הלחם בחלב עד שייספג בו. סוחטים קצת ומפוררים את הלחם.
  • 2. מוסיפים את הגבינה ואת חלק הקמח עם יתר החומרים.
  • 3. לשים בצק ומתבלים במלח וסוכר.
  • 4. נותנים קמח, עד שיתקבל בצק גמיש.
  • 5. צרים כופתאות, ממלאים בפירות (הכי טוב משמשים טריים חתוכים לקוביות). אפשר לגלגל כדורים, לתחוב חתיכת פרי ולהמשיך לגלגל או לחתוך מראש את הפירות ולערבב עם העיסה.
  • 6. מבשלים במי מלח כ – 10 דקות ברתיחה איטית.
  • 7. בעת ההגשה מפזרים על הכופתאות פרורי לחם מטוגנים וזורים עליהן סוכר בקינמון.
  • * סבתא שלי טיגנה את הכופתאות בחמאה ופרורי לחם עם מעט סוכר עד שהן הזהיבו. בהגשה הן נעטפו באבקת סוכר והוגשו לצד שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully