פפנאש: סופגניה רומנית ממולאת גבינה
תשובה רומנית עמוסה בגבינה לסופגניה הקלאסית. מתכון מקורי של רוזה טטנהויזר ז"ל. סבתו של השף קונדיטור אייל אורן, מקונדיטוריית 'אייל מאפים טובים'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 יחידות:
- 500 גרם גבינה (טוב טעם)
- 4 ביצים
- 350 קמח תופח
- 4 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית גרד לימון
- 2 כפות שמן
- להגשה:
- קונפיטורה
- קצפת
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים עד ליצירת בצק רך ודביק
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה.
- 2. מעצבים בידיים טבולות בשמן כדורים לצורת בייגלה עם חור
- ויוצרים כמות נוספת זהה של כדורונים קטנים יותר(גודל של כדור פינג פונג).
- 3. מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני גבוה עד להזהבה משני הצדדים, מעבירים לנייר סופג.
- 4. מניחים את ה"בייגלה" על צלחת, יוצקים לתוכו קונפיטורה משובחת.
- 5. מעל יוצקים קצפת ומניחים את הכדור הקטן מלמעלה. ניתן לקשט עם אבקת סוכר