סלט ז'עלוק
בארץ הז'עלוק ממותג כסלט חצילים עם פלפלים, אבל הסלט האותנטי מחבל הארץ דבדו עשוי מפלפלים בלבד. מתיקות הגמבות החרוכות לצד הפלפל החריף יוצרת תמהיל חריף-מתוק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
 - 2 גמבות
 - 1/2 כוס שמן
 - 3 שיני שום כתושות
 - 1/2 כפית מלח
 
אופן ההכנה
- 1. צולים את הפלפלים והגמבות על הגז או בתנור עד שנחרכים קלות.
 - 2. מנקים את הפלפלים, מסירים את הקליפה וחותכים.
 - 3. מכניסים את הפלפלים לקערה ומוסיפים את התבלינים והשמן.
 - 4. ניתן לשמור אותו בקופסה אטומה  משביח אחרי יום במקרר.
 
