סלט ז'עלוק
בארץ הז'עלוק ממותג כסלט חצילים עם פלפלים, אבל הסלט האותנטי מחבל הארץ דבדו עשוי מפלפלים בלבד. מתיקות הגמבות החרוכות לצד הפלפל החריף יוצרת תמהיל חריף-מתוק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 2 גמבות
- 1/2 כוס שמן
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. צולים את הפלפלים והגמבות על הגז או בתנור עד שנחרכים קלות.
- 2. מנקים את הפלפלים, מסירים את הקליפה וחותכים.
- 3. מכניסים את הפלפלים לקערה ומוסיפים את התבלינים והשמן.
- 4. ניתן לשמור אותו בקופסה אטומה משביח אחרי יום במקרר.