- 1. ממליחים את פרוסות הקרפיון ונותנים להן לנוח עם המלח 10 דקות.
-
- 2. למחבת גדולה מכניסים רסק הביתי וכף רסק תעשייתי. מוסיפים את הדג. מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.
-
- 3. באמצע הבישול טועמים ובודקים אם חסר מלח (כיוון שהמלחנו את הדג יש סבירות מסוימת שלא חסר). במידת הצורך מוסיפים.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור מוכן מעבירים את הדג לתנור לרבע שעה כדי שיקבל קראסט. 5 דקות לפני שהדג מוכן מוציאים מהתנור מעטרים ב-4 כפות פטרוזיליה קצוצה ומחזירים לתנור.
-
- 5. מומלץ לטעום את הפלפל החריף ולפי מידת חריפותו לקבוע מה הכמות שמתווספת לדג. אם מדובר בפלפל חריף במיוחד כדאי להכניס רבע או חצי ממנו לתערובת. אם הפלפל לא מאוד חריף, אפשר להכניסו בשלמותו.