וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפיון ברוטב עגבניות

חנה אייזיק מגישה מתכון לדג קרפיון ברוטב עגבניות, תבשיל שנהוג לאכול בדרך כלל בימי שישי או בערב ראש השנה (אז מכינים אותו ביחד עם הראש).

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

דגים ברוטב. נמרוד סונדרס
דגים ברוטב

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 דג קרפיון טרי פרוס לפרוסות (לבקש בחנות הדגים לנקות ולפרוס)
  • כוס רוטב עגבניות בסיסי ביתי (מתכון בצד שמאל)
  • 1/4 כוס מים
  • פטרוזיליה
  • מלח
  • כף רסק עגבניות
  • 1 פלפל חריף ירוק

אופן ההכנה

  • 1. ממליחים את פרוסות הקרפיון ונותנים להן לנוח עם המלח 10 דקות.
  • 2. למחבת גדולה מכניסים רסק הביתי וכף רסק תעשייתי. מוסיפים את הדג. מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.
  • 3. באמצע הבישול טועמים ובודקים אם חסר מלח (כיוון שהמלחנו את הדג יש סבירות מסוימת שלא חסר). במידת הצורך מוסיפים.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור מוכן מעבירים את הדג לתנור לרבע שעה כדי שיקבל קראסט. 5 דקות לפני שהדג מוכן מוציאים מהתנור מעטרים ב-4 כפות פטרוזיליה קצוצה ומחזירים לתנור.
  • 5. מומלץ לטעום את הפלפל החריף ולפי מידת חריפותו לקבוע מה הכמות שמתווספת לדג. אם מדובר בפלפל חריף במיוחד כדאי להכניס רבע או חצי ממנו לתערובת. אם הפלפל לא מאוד חריף, אפשר להכניסו בשלמותו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully