פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות במילוי מרציפן, תמרים וגרנולה

      כשיש חשק לעוגיות, אבל אין רצון לעבוד קשה מדי, מכינים עוגיות גרנולה עם תמרים ומרציפן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות במילוי מרציפן, תמרים וגרנולה (דנה מאירזון)
      עוגיות במילוי מרציפן, תמרים וגרנולה (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-10-12 עוגיות:
      • לעוגיות:
      • 180 גרם (1/2 1 כוסות) קמח מלא
      • 1 כפית אבקת אפיה
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1/3 כוס סוכר חום
      • 2 כפות שקדייה (חמאת שקדים)
      • 2 כפות פשתן טחון ב-1/3 כוס מים
      • למילוי:
      • 100 גרם מרציפן
      • 7-8 תמרים
      • 1/3 כוס גרנולה
      • לקישוט: מעט גרנולה וחמוציות

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מערבבים פשתן טחון במים ומניחים בצד ל-10 דק' על מנת שהפשתן ייספג.
      • 3. מנפים קמח ומעבירים לקערה, מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבבים.
      • 4. בקערה נפרדת מערבבים שמן זית, שקדייה, תערובת פשתן וסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
      • 5. מגלענים ומועכים את התמרים לעיסה, מרטיבים היטב את הידיים ולשים מעט עד שהם מתרככים. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מערבבים את חומר המילוי יחד.
      • 6. מוזגים את התערובת היבשה לרטובה, מערבבים במינימום תנועות את העיסה עד לקבלת מרקם אחיד.
      • 7. קורעים חתיכות מהבצק, מגלגלים, יוצרים גומה, מכניסים לתוכה מעט מהמילוי, סוגרים, מגלגלים לכדור ומטחים בעזרת כף היד. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
      • 8. אופים במשך 12 דק', מוציאים את העוגיות ומצננים על רשת. מי שרוצה עוגיות פריכות יותר שיאפה אותן עוד 5 דק'.

      עוד מתכוני קינוחים

      עוגיות במילוי מרציפן, תמרים וגרנולה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -