וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות במילוי מרציפן, תמרים וגרנולה

כשיש חשק לעוגיות, אבל אין רצון לעבוד קשה מדי, מכינים עוגיות גרנולה עם תמרים ומרציפן

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

עוגיות במילוי מרציפן, תמרים וגרנולה. דנה מאירזון
עוגיות במילוי מרציפן, תמרים וגרנולה

מצרכים למתכון

  • ל-10-12 עוגיות:
  • לעוגיות:
  • 180 גרם (1/2 1 כוסות) קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 2 כפות שקדייה (חמאת שקדים)
  • 2 כפות פשתן טחון ב-1/3 כוס מים
  • למילוי:
  • 100 גרם מרציפן
  • 7-8 תמרים
  • 1/3 כוס גרנולה
  • לקישוט: מעט גרנולה וחמוציות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מערבבים פשתן טחון במים ומניחים בצד ל-10 דק' על מנת שהפשתן ייספג.
  • 3. מנפים קמח ומעבירים לקערה, מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבבים.
  • 4. בקערה נפרדת מערבבים שמן זית, שקדייה, תערובת פשתן וסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
  • 5. מגלענים ומועכים את התמרים לעיסה, מרטיבים היטב את הידיים ולשים מעט עד שהם מתרככים. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מערבבים את חומר המילוי יחד.
  • 6. מוזגים את התערובת היבשה לרטובה, מערבבים במינימום תנועות את העיסה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 7. קורעים חתיכות מהבצק, מגלגלים, יוצרים גומה, מכניסים לתוכה מעט מהמילוי, סוגרים, מגלגלים לכדור ומטחים בעזרת כף היד. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 8. אופים במשך 12 דק', מוציאים את העוגיות ומצננים על רשת. מי שרוצה עוגיות פריכות יותר שיאפה אותן עוד 5 דק'.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully