פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט שורשים עם ויניגרט שומשום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט שורשים עם וויניגרט שומשום (דנה מאירזון)
      סלט שורשים עם וויניגרט שומשום (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 גזר בינוני
      • 1 סלק בינוני
      • 1-3 ארטישוק ירושלמי טרי מאד (תלוי בגודל)
      • 1 קולורבי בינוני
      • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
      • ½ כף נענע קצוצה
      • אם רוצים – 1 כף כוסברה קצוצה
      • 1 בצל ירוק קצוץ
      • 50 מ"ל חומץ אורז או חומץ בן יין אדום
      • 125 מ"ל שמן קנולה
      • 25 מ"ל שמן שומשום
      • 2 כפות גרעיני דלעת קלופים קלויים
      • פלפל חריף אחד חתוך לטבעות, הגודל תלוי בטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים את כל הירקות. את הארטישוק כדאי להחזיק בכלי עם מים ולימון לאחר הקילוף כדי שלא ישנה את צבעו.
      • 2. חותכים את הירקות לגפרורים ארוכים. אפשר להשתמש במנדולינה או במעבד מזון עם הלהב המתאים.
      • 3. מערבבים היטב את החומץ ושני השמנים עד לקבלת ויניגרט.
      • 4. מניחים את כל המרכיבים בקערת ערבוב, פרט לגרעיני הדלעת, יוצקים את הוויניגרט, מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב.
      • 5. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת הקלויים ולהגיש מיד.
      • 6. אפשר לשחק עם עשבי התיבול ומוסיפים גם בזיליקום או לגרוע אחרים. כמעט כל ירק שורש יתקבל בברכה. שורש פטרוזיליה הוא קשה מידי ולכן לא יתאים, אבל שורש סלרי, לפת, צנון ועוד יתאימו מאד אך לא כולם נמצאים בעונה.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -