- 1. מקלפים את כל הירקות. את הארטישוק כדאי להחזיק בכלי עם מים ולימון לאחר הקילוף כדי שלא ישנה את צבעו.
-
- 2. חותכים את הירקות לגפרורים ארוכים. אפשר להשתמש במנדולינה או במעבד מזון עם הלהב המתאים.
-
- 3. מערבבים היטב את החומץ ושני השמנים עד לקבלת ויניגרט.
-
- 4. מניחים את כל המרכיבים בקערת ערבוב, פרט לגרעיני הדלעת, יוצקים את הוויניגרט, מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב.
-
- 5. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת הקלויים ולהגיש מיד.
-
- 6. אפשר לשחק עם עשבי התיבול ומוסיפים גם בזיליקום או לגרוע אחרים. כמעט כל ירק שורש יתקבל בברכה. שורש פטרוזיליה הוא קשה מידי ולכן לא יתאים, אבל שורש סלרי, לפת, צנון ועוד יתאימו מאד אך לא כולם נמצאים בעונה.