וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטרומה מאנטרקוט מיובש

מתכון פופולרי מאוד בקרב הקהילה הארמנית המתגוררת במזרח ירושלים, לפסטרמה. האנטרקוט המיובש מקבל סיוע לטעם בעזרת קצת מלח, חרדל וחילבה, מה שמעניק לו ניחוח משכר.

מתכון מאת: יומי לוי, מערכת וואלה

1.	פסטרומה. נמרוד סונדרס
1. פסטרומה

מצרכים למתכון

  • 10 מנות:
  • 1 ק"ג סינטה/אנטרקוט
  • 1 ק"ג מלח דק/גס
  • 150 גרם פפריקה
  • 150 גרם אבקת חרדל (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 50 גרם חילבה טחון
  • 1 כוס מים (לפי הצורך)

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את נתח הבשר לתבנית פיירקס. מפזרים מעליו וסביבו את המלח. מעבירים אותו למקרר למשך 24 שעות.
  • 2. מערבבים את כל שאר התבלינים ומוסיפים מעט מים בהדרגה ומערבבים עד שנוצרת משחה. בינתיים שוטפים את הבשר. מנגבים היטב במגבת.
  • 3. מעבירים את הנתח לתבנית ומורחים את נתח הבשר היטב במשחה מכל צדדיו ומעסים קלות (אפשר להשתמש בכפפות). את התבנית רצוי לא לכסות כדי לתת לבשר לנשום. אפשר לכסות בניילון נצמד אבל לחורר הרבה פתחים קטנים.
  • 4. מעבירים למקרר לתקופה מינימלית של 4 ימים ועד חודשיים, פורסים דק ואוכלים.
  • 5. סודות מהמטבח: רצוי ליישן את הבשר תקופה ארוכה, כחודשיים, כך יזכה למקסימום טעמים.
  • 6. הבשר נשמר במקרר כגוש לא פרוס, במשך שנה. אם רוצים להשתמש בו לטווח ארוך יותר ניתן להקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully