- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. עוטפים את החציל ואת הגמבה בנייר כסף וקולים בתנור כחצי שעה. מוציאים את הגמבה ונותנים לחציל עוד מספר דקות בתנור.
-
- 3. מורידים את נייר הכסף ומעבירים את הגמבות לשקית. סוגרים היטב כך שיזיעו בתוכה מספר דקות. לאחר שהפלפלים הצטננו, הקליפה יורדת בקלות. קולפים ומנקים אותם מגרעינים. מוציאים את החציל ולאחר שהתקרר פותחים עם סכין את מרכזו ומוציאים עם כף את תכולתו.
-
- 4. חותכים את הפלפלים והחצילים וטוחנים בבלנדר מוט יד או מעבד מזון עד למרקם אחיד.
-
- 5. קוצצים דק את שיני השום ומוסיפים לסלט. מערבבים.
-
- 6. קוצצים את הפטרוזיליה גס ומוסיפים. אם רוצים מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (במטבח הטורקי לא נהוג לתבל את הסלט הזה ונותנים לטעמי הירקות להשתלט).
-
- סודות מהמטבח:
- *כשבוחרים חציל חשוב שיהיה קל. חציל כבד הוא מלא בגרעינים. כדאי להשוות בין מספר חצילים ולבחור את הקל מבניהם.
-
- *חשוב לטחון את הירקות באופן יסודי ולא להשאיר גושים. ככל שמשקיעים יותר בקיצוץ של הפלפלים והחצילים כך הטחינה שלהם תהיה מהירה וקלה יותר.