וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט חצילים - אבו גנוג'

מתכון מאת: ריטה דאיה, מערכת וואלה

סלט חצילים חלב?י. נמרוד סונדרס
סלט חצילים חלב?י

מצרכים למתכון

  • לקופסה קטנה של סלט חצילים:
  • חציל גדול ושמן
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 לימון עסיסי עם הרבה מיץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית שטוחה נענע מיובשת
  • להגשה:
  • שמן זית
  • מעט זיתים שחורים פרוסים

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החציל על אש גלויה על הכיריים. אפשר לרפד את הכיריים בנייר כסף כדי למנוע לכלוך. מומלץ לדקור מעט את עורו במזלג כדי שייצלה טוב יותר מבפנים.
  • 2. קולים אותו עד שעורו מתקמט מכל הכיוונים והוא משחים מבחוץ היטב מכל הצדדים (כרבע שעה).
  • 3. מצננים בצד עד שאפשר לקלף מבלי להיכוות.
  • 4. קולפים את הקליפה ואת בשר החציל מועכים עם מזלג.
  • 5. מערבבים עם שאר החומרים בקערה, בוזקים מעל שמן זית וזיתים שחורים פרוסים ומגישים.
  • סודות מהמטבח
  • *החציל מוכן כשהקליפה נפרדת בקלות מהעור. כדאי לשזף אותו מכל הצדדים ולא רק משני צדי הגוף בשל גופו העגלגל.
  • * חציל גדול יותר יוציא יותר בשר אך יש לקחת בחשבון שזמן הצליה שלו ארוך יותר.
  • * גם אם לאחר קילוף בשר החציל הוא עדיין חם, יש לחכות עוד שיצטנן להוספת התבלינים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully