- 1. קולים את החציל על אש גלויה על הכיריים. אפשר לרפד את הכיריים בנייר כסף כדי למנוע לכלוך. מומלץ לדקור מעט את עורו במזלג כדי שייצלה טוב יותר מבפנים.
-
- 2. קולים אותו עד שעורו מתקמט מכל הכיוונים והוא משחים מבחוץ היטב מכל הצדדים (כרבע שעה).
-
- 3. מצננים בצד עד שאפשר לקלף מבלי להיכוות.
-
- 4. קולפים את הקליפה ואת בשר החציל מועכים עם מזלג.
-
- 5. מערבבים עם שאר החומרים בקערה, בוזקים מעל שמן זית וזיתים שחורים פרוסים ומגישים.
-
-
- סודות מהמטבח
- *החציל מוכן כשהקליפה נפרדת בקלות מהעור. כדאי לשזף אותו מכל הצדדים ולא רק משני צדי הגוף בשל גופו העגלגל.
-
- * חציל גדול יותר יוציא יותר בשר אך יש לקחת בחשבון שזמן הצליה שלו ארוך יותר.
-
- * גם אם לאחר קילוף בשר החציל הוא עדיין חם, יש לחכות עוד שיצטנן להוספת התבלינים.