- 1. מניחים את הבורגול בקערה ומכסים במים פושרים למשך חצי שעה. בזמן הזה הבורגול מתנפח ו"שותה" את המים. בסיום התהליך מסננים את המים וסוחטים היטב את הבורגול.
-
- 2. מוסיפים 2 כפות שמן זית ו-2 כפות רכז רימונים.
-
- 3. מערבבים את חומרי הסלט עם עוד שמן זית, חופן פטרוזיליה קצוצה דק, בצלים ירוקים קצוצים ומעל הכל, בוזקים שמן זית. מעטרים ב-50 גרם צנוברים.
-
- סודות מהמטבח
- במקום רכז רימונים, אפשר להשתמש בשתי כפות תמרהינדי ביתי. להכנתו קונים חבילת תמרהינדי בחנויות תבלינים. שוטפים, מניחים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה. מכבים ונותנים לתערובת להתקרר. מניחים מסננת ומתחתיה סיר, ומעבירים את התמרהינדי דרך המסננת עד שכל הנוזל מסונן. את הנוזל שסונן מבשלים בסיר עם 1 ק"ג סוכר ו-250 גרם מלח לימון. מערבבים כל הזמן כדי שלא יידבק, עד שהתערובת מסמיכה.