וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוריטו עוף או בקר

כיום, הפך הבוריטו למנת אוכל רחוב שיכולה להכיל בתוכה כל חומר גלם ומרכיב - הכלל היחיד הוא שאת המילוי עוטפת טורטייה

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה

ארוחת בוריטו מקסיקנית. איתמר דוידוב,
ארוחת בוריטו מקסיקנית/איתמר דוידוב

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • למשרה:
  • 1 כוס סלסה פלפלים אדומים וצ'יפוטלה או 1 כוס קונפיטורה (מאיזה סוג שרוצים)
  • צ'ילי קצוץ, בכמות שאוהבים
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • ½ כוס בירה לבנה
  • 1 ק"ג חזה עוף נקי (שלם, או חצוי לשניים) או 1 ק"ג בשר בקר חתוך לנתחים (אנטרקוט, סינטה או רצועות פילה)
  • מעט מלח
  • לבוריטו:
  • טורטיות בקוטר 30 ס"מ
  • פריחול'ס (ממרח שעועית, מתכון במשך)
  • סלסה (מתכון בהמשך)
  • גואקמולה (מתכון בהמשך)
  • ירקות שאוהבים (אפשר גם קלויים על הגריל)
  • צ'ילי קצוץ
  • כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • שמנת חמוצה או גבינת צ'דר מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. בקערה, מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את העוף או הבקר ומשרים לשעתיים לפחות (עדיף ללילה) במקרר. הופכים באמצע כדי שהמשרה תגיע לכל הצדדים באופן שווה.
  • 2. על גריל צולים את העוף או הבשר על הגריל, מפזרים מעט מלח. מורידים מהאש, מניחים להתקרר מעט ופורסים את הבשר לרצועות.
  • 3. מכינים מראש עמדת הרכבה עם הרטבים (סלסה, גאקמולה, שמנת חמוצה) והירקות הקצוצים.
  • 4. מחממים את הטורטייה על הגריל במשך שתי שניות. מניחים את הטורטייה על משטח העבודה ועליה מורחים שכבה של פריחול'ס. מפזרים רצועות עוף או בשר, מוסיפים סלסה, גואקמולה, ירקות ותוספות.
  • 5. מקפלים את הבוריטו לצורת מעטפה ואת החלק הפתוח מגלגלים ומהדקים היטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully