בוריטו עוף או בקר
כיום, הפך הבוריטו למנת אוכל רחוב שיכולה להכיל בתוכה כל חומר גלם ומרכיב - הכלל היחיד הוא שאת המילוי עוטפת טורטייה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- למשרה:
- 1 כוס סלסה פלפלים אדומים וצ'יפוטלה או 1 כוס קונפיטורה (מאיזה סוג שרוצים)
- צ'ילי קצוץ, בכמות שאוהבים
- חופן בצל ירוק קצוץ
- ½ כוס בירה לבנה
- 1 ק"ג חזה עוף נקי (שלם, או חצוי לשניים) או 1 ק"ג בשר בקר חתוך לנתחים (אנטרקוט, סינטה או רצועות פילה)
- מעט מלח
- לבוריטו:
- טורטיות בקוטר 30 ס"מ
- פריחול'ס (ממרח שעועית, מתכון במשך)
- סלסה (מתכון בהמשך)
- גואקמולה (מתכון בהמשך)
- ירקות שאוהבים (אפשר גם קלויים על הגריל)
- צ'ילי קצוץ
- כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- שמנת חמוצה או גבינת צ'דר מגוררת
אופן ההכנה
- 1. בקערה, מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את העוף או הבקר ומשרים לשעתיים לפחות (עדיף ללילה) במקרר. הופכים באמצע כדי שהמשרה תגיע לכל הצדדים באופן שווה.
- 2. על גריל צולים את העוף או הבשר על הגריל, מפזרים מעט מלח. מורידים מהאש, מניחים להתקרר מעט ופורסים את הבשר לרצועות.
- 3. מכינים מראש עמדת הרכבה עם הרטבים (סלסה, גאקמולה, שמנת חמוצה) והירקות הקצוצים.
- 4. מחממים את הטורטייה על הגריל במשך שתי שניות. מניחים את הטורטייה על משטח העבודה ועליה מורחים שכבה של פריחול'ס. מפזרים רצועות עוף או בשר, מוסיפים סלסה, גואקמולה, ירקות ותוספות.
- 5. מקפלים את הבוריטו לצורת מעטפה ואת החלק הפתוח מגלגלים ומהדקים היטב.