פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלסה על האש

      סלסת עגבניות חרוכות משתדכת לנהדר למאכלים "על האש" ולכל בישול במטבח המקסיקני

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ארוחת בוריטו מקסיקנית (יח
      ארוחת בוריטו מקסיקנית (יח"צ , איתמר דוידוב)

      מצרכים

      • 5 עגבניות בשלות, חצויות ומרוקנות ממיץ
      • 2 בצלים מקולפים וחצויים
      • 5 שיני שום גדולות, בקליפתן
      • ¼ כוס שמן זית
      • 1 כפית רסק עגבניות
      • 1 פלפל צ'יפוטלה Chipotle (להשיג משומר במרכולים) - או פלפל חריף מכל סוג אחר
      • 2 כפות מיץ לימון
      • קורט סוכר
      • מלח
      • 2 כפות כוסברה קצוצה
      • 2 כפות בזיליקום קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. מושחים את העגבניות, הבצלים והשום בשמן זית ומניחים על הגריל, צולים עד שהירקות חרוכים (כמעט שרופים) ומקררים.
      • 2. קוצצים את הבצל והעגבניות דק. ניתן גם לרסק בבלנדר, אבל לא עד למצב חלק לגמרי. סוחטים את השום מתוך הקליפה ומוסיפים עם שאר המרכיבים לסלסה.
      • 3. ניתן להגיש את הסלסה מיד. היא נשמרת במקרר יומיים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות