וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלסה על האש

סלסת עגבניות חרוכות משתדכת לנהדר למאכלים "על האש" ולכל בישול במטבח המקסיקני

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה!

ארוחת בוריטו מקסיקנית. איתמר דוידוב,
ארוחת בוריטו מקסיקנית/איתמר דוידוב

מצרכים למתכון

  • 5 עגבניות בשלות, חצויות ומרוקנות ממיץ
  • 2 בצלים מקולפים וחצויים
  • 5 שיני שום גדולות, בקליפתן
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1 פלפל צ'יפוטלה Chipotle (להשיג משומר במרכולים) - או פלפל חריף מכל סוג אחר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט סוכר
  • מלח
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מושחים את העגבניות, הבצלים והשום בשמן זית ומניחים על הגריל, צולים עד שהירקות חרוכים (כמעט שרופים) ומקררים.
  • 2. קוצצים את הבצל והעגבניות דק. ניתן גם לרסק בבלנדר, אבל לא עד למצב חלק לגמרי. סוחטים את השום מתוך הקליפה ומוסיפים עם שאר המרכיבים לסלסה.
  • 3. ניתן להגיש את הסלסה מיד. היא נשמרת במקרר יומיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully