סלסה על האש
סלסת עגבניות חרוכות משתדכת לנהדר למאכלים "על האש" ולכל בישול במטבח המקסיקני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 עגבניות בשלות, חצויות ומרוקנות ממיץ
- 2 בצלים מקולפים וחצויים
- 5 שיני שום גדולות, בקליפתן
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית רסק עגבניות
- 1 פלפל צ'יפוטלה Chipotle (להשיג משומר במרכולים) - או פלפל חריף מכל סוג אחר
- 2 כפות מיץ לימון
- קורט סוכר
- מלח
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מושחים את העגבניות, הבצלים והשום בשמן זית ומניחים על הגריל, צולים עד שהירקות חרוכים (כמעט שרופים) ומקררים.
- 2. קוצצים את הבצל והעגבניות דק. ניתן גם לרסק בבלנדר, אבל לא עד למצב חלק לגמרי. סוחטים את השום מתוך הקליפה ומוסיפים עם שאר המרכיבים לסלסה.
- 3. ניתן להגיש את הסלסה מיד. היא נשמרת במקרר יומיים.