- 1.מעבדים במעבד מזון לתערובת אחידה ומחלקים ל-3.
-
- 2. מערבבים את חומרי הבסיס יחד עם השום ומוסיפים את הנענע המיובשת (כ-4 כפיות) עד שמתקבל צבע ירוק לתערובת.
-
- 3. מרטיבים את הידיים, מחלקים את התערובת לשניים ומשטחים בידיים לצורה של עיגול שטוח בגודל ביצה גדולה.
-
- 4. מחממים מחבת ומוסיפים כשני סנטימטר שמן, כך שיכסה רק חלק מהקציצה. מכניסים אותה פנימה כשהוא חם, מטגנים עד להזהבה. לאחר מכן הופכים אותה עם מזלג ומטגנים מצדה השני. כשהקציצה מוכנה וזהובה משני צדדיה, מוציאים ומניחים בצד.
-
- 5. מוזגים לסיר גדול ורחב מיץ מלימון, מלח ומים. מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את קציצות הקראס נענע. מבשלים כשעה עד להסמכת הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול (הרוטב צריך להיות חמצמץ).
-
- 6. מגישים כשהקציצה פרוסה לפרוסות דקיקות. מעטרים בעלי נענע ופרוסות גזר.
-
- סודות מהמטבח:
- *ייבוש נענע: ניתן לקנות נענע מיובשת אבל טעמה טוב בהרבה כשמכינים לבד בבית. קונים צרור נענע, מניחים על מגש ושמים אותו על מדף גבוה שפונה לשמש במרפסת למספר ימים או לחילופין תולים אותו עם העלים כלפי מטה, על חבל כביסה. לאחר מספר ימים הנענע מיובשת. מכניסים אותה למעבד מזון לדקה עד שמתפוררת. שומרים בקופסה אטומה. הנענע המיובשת מעולה גם בסנדביצ'ים וטוסטים עם גבינה.
-
- *במהלך הטיגון של הקציצות ניתן לשים שמן בכמות שתכסה את הקציצות ואז אין צורך להפוך אותן ויזהיבו משני הצדדים. במידה ושמים שמן לחצי מכמות הבשר יש צורך להפוך לאחר כ-2 דקות טיגון לצד השני ולטגן 2 דקות נוספות להזהבה משני הצדדים.