מטרדלה
קציצת ענק העשויות מאותו הבסיס כמו הקראס נענע והקוויסאת. את שלושתן מטגנים ומכינים ברטבים שונים. בהגשה פורסים אותן לפרוסות דקות והן מוגשות כמנה ראשונה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבסיס ל-2
- 200 גרם בשר טחון
- 1/2 כוס אורז טחון (נמכר בחנויות תבלינים)
- מלח פי הטעם
- פלפל אנגלי
- קורט קינמון
- 2 שיני שום פרוסות
- לרוטב:
- 3 כפות חומץ
- 1/2 כוס חד פעמית יין אדום יבש
- 2 כוסות מים
- כפית סוכר
- 2 שיני שום קצוצות גס
אופן ההכנה
- 1. מעבדים במעבד מזון את תערובת הבשר לתערובת אחידה.
- 2. לשים. מוסיפים 2 שיני שום פרוסות דק. מרטיבים את הידיים ויוצקים צורת של נקניקיה ארוכה. לפי הכמות אמורות לצאת בצורה של 2 נקניקיות גדולות (בגודל אצבע).
- 3. מטגנים את קציצות הבשר בסיר עם שמן עמוק שמזהיבות.
- 4. בסיר רחב מכניסים את החומץ, יין אדום (שיוסיף צבע) ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבשר, השום והתבלינים. מוסיפים מלח ומבשלים כשעה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מגישים פרוס לחתיכות דקות ומעוטר בירק.