טורט עם מיץ תפוזים

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה!
טורט מיץ תפוזים

מצרכים

  • לעוגה:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 שמן
  • 1 כוס קמח מצה עדין
  • ½ כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים, הקמחים ואבקת האפייה עם קליפת הלימון.
  • 2. בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים תוך הוספת הסוכר הנותר. מקפלים את הקצף עם תערובת החלמונים. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, או בתבנית טורט עם חור, מבלי לשמן.
  • 3. אופים כ-50 דקות בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, בתנור שלא חומם מראש. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש.
  • 4. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים מיד על רשת, בתוך התבנית, כדי לשמור על הגובה. הופכים חזרה רק לאחר שהעוגה צוננת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully