סלמון פסטרמי בוויניגרט חרדל
כשנמאס מהפסטרמה הרגילה ורוצים לגוון קצת, השף אביב משה מציע ללכת לכיוון הים: פשוט כובשים בעזרת מלח וסוכר דג סלמון, ועוטפים אותו בוויניגרט חרדל מיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסלמון:
- 1 ק"ג פילה סלמון נקי מעור ועצמות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מלח גס
- לוויניגרט:
- 1 כפית חזרת
- 2 כפיות חרדל
- 2 כפיות דבש
- 2 כפיות בצל סגול קצוץ
- 3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הסוכר והמלח ומצפים את הסלמון מכל הכיוונים.
- 2. מניחים את נתח הסלמון בתבנית, מכסים בנייר פרגמנט ומניחים משקולת של 2 ק"ג ומעבירים למקרר ל-5 שעות.
- 3. מוציאים מהמקרר ובעזרת מטלית לחה מנקים את המלח והסוכר. פורסים דק מאוד ומניחים על צלחת הגשה.
- 4. מערבבים את חומרי הרוטב היטב ומזליפים מעל הסלמון.